Μανώλης Σφακιανάκης: «Το μεγαλύτερο έγκλημα στο διαδίκτυο είναι η παιδοφιλία»

Ελλάδα
Μανώλης Σφακιανάκης: «Το μεγαλύτερο έγκλημα στο διαδίκτυο είναι η παιδοφιλία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκαριστικές περιγραφές

Ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του όσο κανένας με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, βρέθηκε στο late night talk show του Alpha και μίλησε τόσο για τις υποθέσεις που έχει εξιχνιάσει και τον έχουν σοκάρει, όσο και για τη δημιουργία του CSI Ινστιτούτου.

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στα χρόνια που εργαζόταν στην Ελληνική Αστυνομία, στην οποία έφτασε μέχρι τον βαθμό του υποστράτηγου, ο ίδιος θυμήθηκε την πρώτη υπόθεση διαδικτυακού εγκλήματος που εξιχνίασε και αφορούσε ένα σάιτ γνωριμιών, ενώ περιέγραψε και την υπόθεση που τον συγκλόνισε με την εξαφάνιση-αρπαγή μιας 13χρονης κοπέλας, η οποία αγνοούταν για έξι μήνες!

Όσο για το ποιο είναι το μεγαλύτερο έγκλημα στο διαδίκτυο αυτή τη στιγμή, αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η παιδοφιλία. «Μια από τις χειρότερες στιγμές που με έχει σημαδέψει ήταν όταν πρώτη φορά αντίκρισα υλικό παιδικής πορνογραφίας και έπρεπε να το δω για να σχηματίσω πεποίθηση για το τι κάνει κάποιος παιδόφιλος [...]. Υπάρχει η βιομηχανία παιδικής πορνογραφίας, μετά τα όπλα και τα ναρκωτικά, τρίτη σε τζίρο είναι η βιομηχανία παιδικής πορνογραφίας», ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

Ποιος είναι ο Μανόλης Σφακιανάκης

Σπούδασε Ανάλυση και Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στην Αθήνα. Το 1982 μπήκε στη Σχολή Ενωμοταρχών και το 1986 στη Σχολή Υπαστυνόμων της Ελληνικής Αστυνομίας. Από το 2011 έως το 2017 ήταν επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στην αρχή η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ήταν εκείνος. Το 2000 ζήτησε και πήρε ένα βοηθό και το 2004, κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, οι βοηθοί του έγιναν τέσσερις. Στην Ασφάλεια ήταν γνωστός ως ο αξιωματικός με το τμήμα “ΤΑΧΙ”, γιατί όλοι οι αξιωματικοί που τη στελέχωναν χωρούσαν σε ένα αυτοκίνητο.

Το 2017 αποστρατεύτηκε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News