Κορωνοϊός: Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα κλειστά σχολεία – Ποιες υπηρεσίες θα λειτουργούν κανονικά

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα κλειστά σχολεία – Ποιες υπηρεσίες θα λειτουργούν κανονικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων.

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, με την οποία αποφασίζεται η απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών στην Ελλάδα, δημοσίων και ιδιωτικών, από αύριο και για τις επόμενες 14 ημέρες.

«Το μέτρο αφορά σε σχολεία, πανεπιστήμια και λοιπές εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύονται από το υπ. Παιδείας, όπως ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ και φροντιστήρια», αναφέρει η ΚΥΑ.

«Οι δομές αναστέλλουν τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία (αλλά όχι και την εξ αποστάσεως), καθώς και συναθροίσεις, όπως σε εστιατόρια, βιβλιοθήκες, αναγνωστήρια κλπ.», προστίθεται.

Ξεκαθαρίζεται πάντως, ότι οι διοικητικές υπηρεσίες και οι εστίες στέγασης θα λειτουργούν κανονικά και η έρευνα στα πανεπιστήμια θα διενεργείται απρόσκοπτα.

 «Το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στους πολίτες», διευκρινίζεται στο τέλος της ΚΥΑ.

Νίκη Κεραμέως: «Η σχολική χρονιά θα ολοκληρωθεί κανονικά»

Για τους τρόπους με τους οποίους ενδέχεται να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες των μαθημάτων από το κλείσιμο των σχολείων από σήμερα, Τετάρτη, και για 14 ημέρες, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

 Μιλώντας στον ΑΝΤ1, επεσήμανε πως «δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το διδακτικό έτος. Θα ολοκληρωθεί κανονικά η σχολική χρονιά, δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι μαθητές και οι φοιτητές».

Όπως είπε, αρχικά θα αναπροσαρμοστούν οι διδακτικές ώρες από 45 σε 35 λεπτά και θα καταργηθούν οι περίπατοι, οι οποίοι είναι δύο ανά μήνα για κάθε σχολείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News