Νίκη Κεραμέως: «Η σχολική χρονιά θα ολοκληρωθεί κανονικά»

Ελλάδα
Νίκη Κεραμέως: «Η σχολική χρονιά θα ολοκληρωθεί κανονικά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα αναπροσαρμοστούν οι διδακτικές ώρες από 45 σε 35 λεπτά και θα καταργηθούν οι περίπατοι, οι οποίοι είναι δύο ανά μήνα για κάθε σχολείο

Για τους τρόπους με τους οποίους ενδέχεται να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες των μαθημάτων από το κλείσιμο των σχολείων από αύριο, Τετάρτη, και για 14 ημέρες, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, επεσήμανε πως «δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το διδακτικό έτος. Θα ολοκληρωθεί κανονικά η σχολική χρονιά, δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι μαθητές και οι φοιτητές».

Όπως είπε, αρχικά θα αναπροσαρμοστούν οι διδακτικές ώρες από 45 σε 35 λεπτά και θα καταργηθούν οι περίπατοι, οι οποίοι είναι δύο ανά μήνα για κάθε σχολείο.

Αναφορικά με τα σχολεία που είναι ήδη κλειστά και τα οποία θα χάσουν περισσότερες ημέρες, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι «θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα σε ημέρες των διακοπών για το Πάσχα», ενώ τόνισε ότι «εφ' όσον παραταθούν τα μέτρα, δεν αποκλείεται και η παράταση του διδακτικού έτους».

Η υπουργός επανέλαβε ότι οι μαθητές θα πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες πρόληψης που ισχύουν για όλους, τονίζοντας ότι δεν σημαίνει πως επειδή τα σχολεία είναι κλειστά θα πρέπει τα παιδιά να βρίσκονται σε καφετέριες ή σε πάρτι, και σημειώνοντας ότι θα πρέπει να τηρούν σχολαστικά τα μέσα προσωπικής υγιεινής για την προστασία των ίδιων, των γονέων και των παππούδων τους.

Σε ό,τι αφορά την διεξαγωγή των μαθητικών παρελάσεων, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μην γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, σημείωσε ωστόσο, ότι όλα τα σενάρια μελετώνται από την κυβέρνηση.

Ειδικότερα για ό,τι αφορά στη λειτουργία των πανεπιστημίων, η υπουργός ανέφερε ότι μελετάται ακόμη και η πιθανότητα για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προκειμένου να μη χαθεί το εξάμηνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News