Κυριάκος Μητσοτάκης για κορωνοϊό και προσφυγικό-μεταναστευτικό

Ελλάδα
Κυριάκος Μητσοτάκης για κορωνοϊό και προσφυγικό-μεταναστευτικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η πατρίδα μου αναγκάστηκε να φέρει εις πέρας μία δύσκολη αποστολή. Ο Έβρος και το Αιγαίο αποτελούν ασπίδα για την Ευρώπη»

«Είναι σημαντικό ότι από σήμερα θα κυματίζει στον Έβρο και η Αυστριακή και η Κυπριακή σημαία, και πολλών άλλων κρατών μελών που προσφέρθηκαν να συνδράμουν όχι στα λόγια αλλά στην πράξη, με μέσα και με χρήματα», ανέφερε σε κοινές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον καγκελάριο της Αυστρίας κ. Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Η πατρίδα μου αναγκάστηκε να φέρει εις πέρας μία δύσκολη αποστολή. Ο Έβρος και το Αιγαίο αποτελούν ασπίδα για την Ευρώπη. Έρχομαι από το Βερολίνο όπου διαπιστώθηκε η κοινή μας στάση και με την καγκελάριο κ. Μέρκελ», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Είναι σαφές ότι πρέπει να οδηγηθούμε άμεσα σε αποκλιμάκωση της κρίσης. Τις τελευταίες ημέρες έχει σημειωθεί μία σημαντική πρόοδος, καθώς οι ροές τις τελευταίες ημέρες ήταν μηδενικές», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα και η Ευρώπη επιμένουν στη συνεργασία με τη γειτονική μας χώρα, ωστόσο με όρους δικαιοσύνης και όχι όρους εκβιασμού. Έχει το καθήκον που απορρέει ρητά να συγκρατεί της ροές και αφού το κάνει να επιβραβεύεται γι’ αυτό και η Ευρώπη πρέπει να της προσφέρει και βοήθεια και στήριξη».

«Πρέπει να πω ότι σήμερα είμαι πιο αισιόδοξος», κατέληξε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα, που απασχολεί τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες.

Έκκληση πρωθυπουργού σε ευπαθείς ομάδες να μείνουν στο σπίτι τους!

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στον Κορωνοϊό και στα νέα μέτρα που πάρθηκαν για την προστασία των πολιτών, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πάρθηκαν σειρά νέων δραστικών μέτρων για τον Κορωνοϊό ως ένα απαραίτητο μέτρο πρόληψης, προκειμένου να προλάβουμε την γρήγορη εξάπλωση του ιού και να μην τρέχουμε… πρέπει να αξιοποιήσουμε τον χρόνο ελέγχοντας για να προστατεύσουμε τις ευάλωτες ομάδες».

Ο κ. Μητσοτάκης όπως είπε απαιτεί το αυτονόητο. «Είναι μία κρίση θα την περάσουμε ενωμένοι όλοι μαζί θα συζητήσουμε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ποιες κοινές λύσεις μπορούν να δοθούν και πάρουμε κάποια συμπληρωματικά μέτρα».

Αυστριακός καγκελάρος: «Ευχαριστώ την Ελλάδα για την προστασία των συνόρων»

«Να ευχαριστήσω για τις προσπάθειες που έχετε κάνει ώστε να κάνετε την Ελλάδα ελκυστική και πάλι για επενδύσεις, να προωθήσετε την ελληνική οικονομία. Η Ελλάδα έχει φτάσει σε καλό επίπεδο», τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων των δύο ηγετών, μετά την κατ' ιδίαν συνάντησή τους.

Ο Αυστριακός καγκελάριος ευχαρίστησε επίσης την Ελλάδα «και για την προστασία των συνόρων» και επισήμανε:

«Ο κ. Ερντογάν κάνει κατάχρηση των προσφύγων, των μεταναστών που ζουν εδώ και χρόνια στην Τουρκία, τους εκμεταλλεύεται και τους χρησιμοποιεί ως όπλο κατά της ΕΕ. Είμαι ευγνώμων που η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση προστατεύει τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News