Κορωνοϊός: Κλείνουν όλα τα σχολεία της χώρας – Για 14 ημέρες

Κρήτη
Κορωνοϊός: Κλείνουν όλα τα σχολεία της χώρας – Για 14 ημέρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων και πανεπιστημίων της χώρας, για τις επόμενες 14 ημέρες.

Το μέτρο αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα έχει άμεση εφαρμογή.

Το μέτρο είναι προληπτικό και λαμβάνεται για να αποφευχθεί η διασπορά της νόσου.

Ο υπουργός δεν διευκρίνισε, ωστόσο, εάν και ποια μέτρα θα ληφθούν για τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών.

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε συγκεκριμένα, το κλείσιμο βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, ΙΕΚ και Πανεπιστημίων, δημόσιων και ιδιωτικών.

Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών/μαθητριών αλλά και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

«Όλοι πρέπει να επιδείξουμε ατομική ευθύνη και οι γονείς να περιορίσουν τις ασχολίες των παιδιών, για την μείωση της διασποράς της νόσου. Είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Κλείνουν και οι δομές εκπαίδευσης που εποπτεύει το υπουργείο Τουρισμού

Την αναστολή λειτουργίας των δομών εκπαίδευσης που εποπτεύει το υπουργείο Τουρισμού  (ΙΕΚ, ΑΣΤΕ, Σχολές Ξεναγών, Προγράμματα Μετεκπαίδευσης), γνωστοποίησε σήμερα με ανακοίνωσή του.

Κατόπιν της έκτακτης ανακοίνωσης του Υπουργού Υγείας σχετική με την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μετά από εισήγηση της Ειδικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, αλλά και των οδηγιών της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, σας γνωστοποιείται ότι αναστέλλεται η λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, ως προληπτικό μέτρο κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Κατόπιν των ανωτέρω, αναστέλλεται και η λειτουργία των δομών εκπαίδευσης που εποπτεύει το Υπουργείο Τουρισμού (ΙΕΚ, ΑΣΤΕ, Σχολές Ξεναγών, Προγράμματα Μετεκπαίδευσης) από αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 και για τις επόμενες 14 ημέρες.

Παρακαλούμε, λόγω της διαρκούς μεταβολής των πραγματικών δεδομένων, να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις και τα μέτρα πρόληψης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, καθημερινά, από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας (https://www.moh.gov.gr/) και του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/)

μέσω των σχετικών Οδηγιών και Εγκυκλίων τους, καθώς και για την πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση αυτών».

Η Ευρώπη αποφασίζει για τον κορωνοϊό – Στην τηλεδιάσκεψη ο Μητσοτάκης

Σε τηλεδιάσκεψη με τους ευρωπαίους ηγέτες για τον κορωνοϊό θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός την Τρίτη στις 18:00, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναμένεται πως θα ανακοινώσει νέα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του ιού.

Στην τηλεδιάσκεψη, συγκάλεσε τους ηγέτες της ΕΕ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, για το συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός επιστρέφει το βράδυ από την Αυστρία και αύριο θα κάνει ανακοινώσεις για τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του ιού, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News