default-image

ΑΣΕΠ: «Πόρτα» στους πτυχιούχους κολεγίων για προκηρύξεις μόνιμων εκπαιδευτικών

Ελλάδα
ΑΣΕΠ: «Πόρτα» στους πτυχιούχους κολεγίων για προκηρύξεις μόνιμων εκπαιδευτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπλόκο» στην κυβέρνηση - Αποφάσισε να μην ενταχθούν αναδρομικά οι απόφοιτοι κολεγίων στις προκηρύξεις για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

«Εμπόδια» στις προθέσεις της κυβέρνησης να εντάξει αναδρομικά και τους αποφοίτους κολεγίων στις προκηρύξεις για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, φαίνεται πως βάζει το ΑΣΕΠ με απόφαση της Ολομέλειάς του.

Σύμφωνα με το Έθνος, η Ολομέλεια εξέτασε σήμερα το ερώτημα εάν γίνεται να προσμετρηθούν αναδρομικά τα πτυχία των κολεγίων στις προκηρύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και απάντησε αρνητικά με καθαρή πλειοψηφία, 14 αρνητικών ψήφων έναντι 5 θετικών.

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε θεσπίσει με νόμο την δυνατότητα να λαμβάνονται υπόψη οι τίτλοι αποφοίτων από κολέγια και αυτό οδήγησε πολλούς υποψηφίους να καταθέσουν ενστάσεις επί των αποτελεσμάτων που ήδη βγάζει το ΑΣΕΠ.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και μήνες τρέχουν πολλές προκηρύξεις για μόνιμο προσωπικό στην Ειδική και την Γενική Παιδεία στις οποίες έχουν καταθέσει αιτήσεις πάνω από 120.000 υποψήφιοι. Οι προκηρύξεις είχαν διαμορφωθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και βάσει αυτών γίνονταν μόνον δεκτοί τίτλοι κολλεγίων που αναγνωρίζονταν από τον ΔΟΑΤΑΠ. Για τους τίτλους των κολλεγίων ημεδαπής, η αναγνώριση αφορά μόνο τα επαγγελματικά προσόντα και γίνεται από το ΣΑΕΠ για το οποίο όμως δεν υπήρχε ρητή αναφορά στις προκηρύξεις.

Το αποτέλεσμα ήταν όσοι είχαν καταθέσει αιτήσεις με πτυχία ημεδαπών κολεγίων να απορρίπτονται αλλά να καταθέτουν ενστάσεις με βάση τον νόμο Κεραμέως. Επί του θέματος εκλήθη να αποφασίσει η Ολομέλεια του ΑΣΕΠ η οποία με ψήφους 14-5 απεφάνθη ότι δεν μπορεί να ληφθούν αναδρομικά υπόψη οι τίτλοι των κολεγίων ως επαγγελματικά προσόντα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση αφορά μόνο την αναδρομικότητα και δεν μπαίνει στη νομική ερμηνεία για το πώς και αν υπερισχύει το ενωσιακό δίκαιο επί του εθνικού.

Aλέξης Χαρίτσης: Το ΑΣΕΠ ακυρώνει το δώρο της κ. Κεραμέως στα ιδιωτικά κολλέγια

Tην απόφαση του ΑΣΕΠ να μην κάνει δεκτές τις αιτήσεις πτυχιούχων κολεγίων σχολιάζει με γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για «ακύρωση» του νόμου για τη ρύθμιση των κολεγίων.

«Με τη σημερινή του απόφαση να μην κάνει δεκτές τις αιτήσεις κατόχων τίτλων κολεγίων στους εν εξελίξει διαγωνισμούς για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, το ΑΣΕΠ ακυρώνει το δώρο της κ. Κεραμέως στα ιδιωτικά κολλέγια», αναφέρει ο Αλ. Χαρίτσης, προσθέτοντας ότι «μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για διάλυση της δημόσιας παιδείας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News