default-image

Τα τηλέφωνα έχουν «πάρει» φωτιά για τον κορωνοϊο

Ελλάδα
Τα τηλέφωνα έχουν «πάρει» φωτιά για τον κορωνοϊο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

15.000 κλήσεις στον ΕΟΔΥ μόνο το τελευταίο 24ωρο

Το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ, δεν έχει σταματήσει να χτυπάει, με το γεγονός ότι μόλις σε 24 ώρες, δέχτηκε 15.000 κλήσεις.

Καθώς τα κρούσματα αυξάνονται και ο καιρός ευνοεί την εκδήλωση της γρίπης, οι πολίτες τρομοκρατημένοι από τον κορωνοϊο σπεύδουν να καλέσουν στον εθνικό οργανισμό δημόσιας υγείας ώστε να μιλήσουν με το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και να τους κατευθύνουν με τις κατάλληλες οδηγίες.

Υπενθυμίζεται ότι τα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε 89, με τον 66χρονο που βρίσκεται διασωληνωμένος στην Πάτρα να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, με το τελευταίο κρούσμα να είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος αποκάλυψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «χτυπήθηκε» από τον Covid-19.

Συνεδριάζει η ειδική επιτροπή μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Το μεσημέρι στις 14:30 στο Υπουργείο Υγείας, άρχισε η συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, που είναι η βασική επιτροπή της χώρας που εισηγείται μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού. Οι ειδικοί επιστήμονες που συμμετέχουν στην Επιτροπή θα μελετήσουν τα μέχρι σήμερα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς φαίνεται πως έχουμε ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού στην κοινότητα.

Διεφάνη άλλωστε ξεκάθαρα από το γεγονός ότι τυχαία βρέθηκαν τέσσερα περιστατικά σε ήδη νοσηλευόμενους ασθενείς, όταν πραγματοποιήθηκε ο διπλός εργαστηριακός έλεγχος για γρίπη και κοροναϊό. Είναι και η νέα τακτική που ακολουθείται πλέον σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, όπου για να βρεθούν τυχαία κρούσματα του νέου ιού γίνεται τυχαίος έλεγχος σε ασθενείς που νοσηλεύονται με προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος.

Αύξηση σε 2-3 εβδομάδες

Από την επιδημιολογική αυτή καταγραφή προκύπτει- όπως μεταφέρουν πηγές στο ethnos.gr – ότι υπάρχει διασπορά στη χώρα η οποία όμως δεν μπορεί να καταγραφεί. Και αυτό διότι υπάρχουν όπως φαίνεται πολλοί συμπολίτες μας που μπορεί να εμφανίζουν ελάχιστα συμπτώματα και δεν προσέρχονται σε μονάδα υγείας ή δεν δηλώνουν την κατάσταση της υγείας τους στις αρχές.

Ταυτόχρονα επειδή τις πρώτες ημέρες ο κορωνοϊός είναι ασυμπτωματικός, θεωρείται δεδομένο ότι έχει μεταφερθεί σε άλλους ανθρώπους. Γι’ αυτό άλλωστε οι ειδικοί περιμένουν σε περίπου 2 με 3 εβδομάδες να υπάρξει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα και σε διάφορες περιοχές που μέχρι σήμερα είναι «καθαρές» από τον ιό. Κάτι που άλλωστε δήλωσε και ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Πηγή: Ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News