Ο κορωνοϊός αναβάλλει τα μαθήματα κολύμβησης και τους σχολικούς αθλητικούς αγώνες

Ελλάδα
Ο κορωνοϊός αναβάλλει τα μαθήματα κολύμβησης και τους σχολικούς αθλητικούς αγώνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ισχύ η απόφαση από τις 10 Μαρτίου

Νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού στα σχολεία. Σε απόφαση που υπογράφει η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη τονίζεται ότι από τις 10 Μαρτίου (σήμερα) έως και τις 22 Μαρτίου, η διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας αναστέλλει:

α) Τη διεξαγωγή των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας-Κύπρου σχ. έτους 2019-2020 δεδομένου ότι απαιτούνται οργανωμένες και μαζικές μετακινήσεις μαθητών/τριών για τη διεξαγωγή τους εντός της χώρας,

β) τις μετακινήσεις των μαθητών/τριών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης εκτός σχολικής μονάδας για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες και δράσεις (σύμφωνα με το άρθρο 6 της Υ.Α. 20883/ΓΔ4/12-02-2020/Φ.Ε.Κ. 456 / τ.Β΄/12-02-2020 με θέμα «Εκδρομές – Εκπαιδευτικές επισκέψεις και μετακινήσεις μαθητών/τριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας»).

2) Τις μετακινήσεις των μαθητών/τριών από και προς τις κολυμβητικές δεξαμενές για τη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής.

Κορωνοϊός: Κανονικά οι ενδοσχολικές δραστηριότητες

Σύμφωνα με το iefimerida.gr τo υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι οι ενδοσχολικές αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται εντός των σχολικών μονάδων και κατά συνέπεια δεν απαιτούνται μετακινήσεις μαθητών/τριών διεξάγονται κανονικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News