Νέες προκλήσεις της Τουρκίας στον Έβρο

Ελλάδα
Νέες προκλήσεις της Τουρκίας στον Έβρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρίψη μεγάλης ποσότητας δακρυγόνων

Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, παρουσιάζει την ρίψη μεγάλης ποσότητας δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, το απόγευμα του Σαββάτου, γύρω στις 19.30.

Στις ρίψεις, συμμετείχαν φανερά τουρκικά σώματα ασφαλείας και έγινε προσπάθεια τα χημικά -με τη βοήθεια του ανέμου- να φτάσουν στις ελληνικές συνοριακές θέσεις.

Οι συγκεκριμένες ομάδες άρχισαν να πετούν δακρυγόνα, καπνογόνα και πέτρες προς τις ελληνικές δυνάμεις, οι οποίες είναι παραταγμένες στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Αλκιβιάδης Στεφανής για Έβρο: Βρισκόμαστε σε πόλεμο χωρίς σφαίρες

«Η πίεση από την πλευρά της Τουρκίας θα αυξηθεί γιατί δε του βγαίνει το σχέδιο του Εντογάν. Εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε συτή τη πίεση»,  δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Τόνισε ακόμη πως «δεχόμαστε επίθεση από την Τουρκία με όχημα τους μετανάστες. Βρισκόμαστε σε πόλεμο χωρίς σφαίρες. Απειλείται η εθνική μας ασφάλεια».

Για το αν φοβάται προβοκάτσια ή κάποιο ατύχημα ο κ. Στεφανής είπε ότι «δεν μας φοβίζει τίποτα. Αξιολογούμε την κάθε ενέργεια χωρίς όμως να αποκλείουμε και το ενδεχόμενο μιας προβοκάτσιας ή ενός ατυχήματος. Ήρεμοι και με ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε την Τουρκική προκλητικότητα».

Σχετικά με τις δομές που θα δημιουργηθούν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι «θα παραλάβει τους πρόσφυγες αρματαγωγό από τα νησιά και θα τους πάει σε δομές που θα δημιουργηθούν και εκεί».

Πηγή: Έθνος

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News