48χρονη με κορωνοϊό: «Σε βλέπουν λες κι έχεις… λέπρα»

Ελλάδα
48χρονη με κορωνοϊό: «Σε βλέπουν λες κι έχεις… λέπρα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός για νέο ύποπτο κρούσμα στην Πάτρα.

Μια 48χρονη που είχε ταξιδέψει στο Ισραήλ με το γκρουπ στους Αγίους Τόπους και είναι θετική στον κορωνοϊό, αποκάλυψε στην εκπομπή «Μαζί Σου» με την Τατιάνα Στεφανίδου το φόβο της: μήπως κάποιος που ήρθε σε επαφή μαζί της, νοσήσει!

Όπως αποκαλύπτει η 48χρονη γυναίκα, από την πρώτη στιγμή η ίδια και η οικογένειά της, ακόμη και οι αδερφές της, μπήκαν σε καραντίνα. Αλλά ακόμη και… κλειδωμένοι μέσα στο σπίτι τους, μαθαίνουν πως κάποιοι «σε βλέπουν λες και έχεις λέπρα. Έχουμε στενοχωρηθεί πολύ γιατί λένε διάφορα, ότι είμαστε ανεύθυνοι».

«Έχουμε θορυβηθεί, έχουμε φοβηθεί και είμαι καραντίνα στο σπίτι επειδή ήμαστε στο ίδιο γκρουπ. Είμαι θετική κι εγώ, δεν υπάρχει περίπτωση. Απλά δεν έχουμε συμπτώματα, ούτε οι γύρω μου. Έχουμε κλειδωθεί μέσα. Κρατήσαμε αποστάσεις πριν βγουν τα τεστ. Με το που το υποψιαστήκαμε και ακούστηκε, μπήκαμε σε καραντίνα όλοι», λέει.

Από την πρώτη στιγμή, ο ΕΟΔΥ τους συμβούλεψε να μείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, αφού δεν έχουν συμπτώματα. Ούτε αγωγή δεν παίρνουν, όπως είπε. Δεν χρειάζεται, τόνισε, γιατί δεν έχουν συμπτώματα.

«Απλά τώρα έχουμε την επιβεβαίωση και παρακαλάμε να μην έχουμε σοβαρά συμπτώματα», συνεχίζει η 48χρονη και όπως λέει το γκρουπ που βρέθηκε στους Αγίους Τόπους και επέστρεψε στην Ελλάδα στις 27 Φεβρουαρίου έμαθε για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα δυο μέρες αφού έφτασαν στο Ισραήλ.

Ο φόβος της γυναίκας που είναι θετική στον κορωνοϊό είναι να μην έχει κολλήσει κάποιον. «Δεν θέλω να ακούσω ότι κάποιος που ήρθα σε επαφή έπαθε κάτι. Δεν είναι θέμα τύψεων είναι θέμα ότι ήρθα σε επαφή. Αν το ήξερα, δεν θα ερχόμαστε».

Συναγερμός για νέο ύποπτο κρούσμα στην Πάτρα.

Έναν άνδρα παρέλαβε το ΕΚΑΒ, το μεσημέρι του Σαββάτου, από το ΚΤΕΛ της Πάτρας και τον μετέφερε στο νοσοκομείο του Ρίου προκειμένου να εξεταστεί για κορωνοϊό.

Ο άνδρας έφτασε από την Ιταλία και θα έπαιρνε το λεωφορείο για να πάει στην Αθήνα. Όταν έφτασε στο ΚΤΕΛ διαπιστώθηκε ότι είχε πυρετό και σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να τον παραλάβει.

newsit

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News