Έβρος: Νέα ένταση και πέτρες κατά της ελληνικής πλευράς - Δείτε το βίντεο

Ελλάδα
Έβρος: Νέα ένταση και πέτρες κατά της ελληνικής πλευράς - Δείτε το βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έχουν τέλος στα επεισόδια στις Καστανιές

Διαδοχικές επιθέσεις από την τουρκική πλευρά και πάλι στον Έβρο με την ένταση των επεισοδίων να αυξάνει αντί να μειώνεται.

Βίντεο που μετέδωσαν διεθνή μέσα ενημέρωσης δείχνουν μετανάστες με εκσφενδονίζουν πέτρες και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά. Δείτε το βίντεο του RT:

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έγιναν επιθέσεις από την πλευρά της Τουρκίας με στόχο να διασπαστεί ο φράχτης που έχει τοποθετήσει η Ελλάδα στα σύνορα της και που καθημερινά ενισχύεται όχι μόνο από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και του στρατού αλλά και με ειδικές υπερκατασκευές που μεταφέρονται από τεράστια φορτηγά του ελληνικού στρατού.

Ανδρες της τούρκικης στρατοχωροφυλακής έριχναν δακρυγόνα, για να περάσουν οι μετανάστες, αλλά οι ελληνικές δυνάμεις παραμένουν στις θέσεις τους και τους αποτρέπουν.

Μάλιστα, ο αέρας δεν βοηθά τους Τούρκους και ο καπνός από τα δακρυγόνα που ρίχνουν... επιστρέφει πίσω.

Ριπές για εκφοβισμό

Τα σημεία που έχουν ορατότητα προς τα φυλάκια αποκλείστηκαν για τους δημοσιογράφους για λόγους ασφαλείας ωστόσο από απόσταση 200 μέτρων που βρίσκεται η κλειστή πόρτα του τελωνείου έγιναν αντιληπτές οι ριπές στρατιωτικών όπλων, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, φωτοβολίδες και δακρυγόνα.

https://www.youtube.com/watch?v=iu97G_KJya0?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
https://www.youtube.com/watch?v=cEEcT8RDkYg?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Πηγή: ethnos.gr - iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News