Ελλάδα

Κορωνοϊός: 14 νέα περιστατικά – Aναστέλλονται οι εκδρομές προς τις πληττόμενες περιοχές

Αναστέλλονται οι οργανωμένες εκδρομές

Αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα. Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα 14 είναι τα νέα περιστατικά που σημειώθηκαν και ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι 45. Τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν ανάμεσα στους εκδρομείς από τους Αγίους Τόπους και τις επαφές τους. 

Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επισήμανε ότι «δεν έχουμε ενδείξεις αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα για μετάδοση του ιού στην κοινότητα από πηγές που δεν γνωρίζουμε. Αυτό είναι ενθαρρυντικό». Ωστόσο τόνισε ότι ο ιός συνεχίζει να μεταδίδεται κάτω από τη μύτη μας και για αυτό δεν θα πρέπει κανείς να εφησυχάζει.

Aναστέλλονται οι εκδρομές προς τις πληττόμενες χώρες

Ο κ. Τσιόδρας, αναφερόμενος στα μέτρα που έλαβε η ειδική επιτροπή για τον κορωνοϊό που συνεδρίασε στο υπουργείο Υγείας, είπε ότι παρατείνονται μέχρι τη συμπλήρωση και δύο εβδομάδων τα μέτρα που είχαν ληφθεί και αφορούν τους νομούς, Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου. Συγκεκριμένα, αναστέλλονται σύμφωνα  με το ΑΠΕ-ΜΠΕ όλες οι οργανωμένες εκδρομές στις περιοχές που έχουν πληγεί. Οι αθλητικές εκδηλώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών για τις περιοχές αυτές και τόνισε ότι παρατείνεται πέραν της 13ης Μαρτίου η απαγόρευση των οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό μέχρι νεοτέρας.

Διασωληνώθηκε ο 66χρονος

Για την υγεία των ασθενών όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, ένας από τους ασθενείς είναι διασωληνωμένος στο νοσοκομείο (66χρονος με καταγωγή από την Κρήτη) και οι υπόλοιποι ασθενείς είναι σε καλή κατάσταση

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια