Koρωνοϊός: Στα 31 τα κρούσματα στην Ελλάδα - Οι 21 από το γκρουπ ταξιδιωτών

Ελλάδα
Koρωνοϊός: Στα 31 τα κρούσματα στην Ελλάδα - Οι 21 από το γκρουπ ταξιδιωτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την εκδρομή σε Ισραήλ - Αίγυπτο και τη διασπορά από τον 66χρονο

Στα 31 τα κρούσματα αυξήθηκαν τα κρούσματα του κορωνοϊού.Τα 21 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, όλα προέρχονται από το γκρουπ ταξιδιωτών στους Αγίους Τόπους.

Από αυτούς 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Ο 66χρονός είναι με πιο βαριά νόσηση πνευμονίας και οι άλλοι δυο έχουν εμφανίσει πνευμονία. Έξι σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι σε παρακολούθηση με καλή κλινική εικόνα.Όσον αφορά το 9ο περιστατικό στην Πάτρα και τους άλλους εκδρομείς στο Ισραήλ, έχουν ιχνηλατηθεί πάνω από 400 επαφές από το περιβάλλον των ταξιδιωτών.

«Το Ισραήλ ήταν από τις χώρες με λιγοστά κρούσματα. Η ομάδα επέστρεψε στις 27 Φεβρουαρίου και αυτό δείχνει τη δυναμική του ιού να ξεπερνά τα σύνορα» είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου. Όταν ρωτήθηκε αν έγιναν όλα σωστά από τα νοσοκομεία που υποδέχθηκαν τα περιστατικά, εξήγησε ότι «τηρήθηκε το πρωτόκολλο, αλλά ο ιός περνά κάτω από τη μύτη μας».

«Να μην σπείρουμε επιδημία πανικού, η επιδημία του φόβου είναι χειρότερη από την πραγματική επιδημία»επισήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας . Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι είναι υψηλός ο κίνδυνος έξαρσης της επιδημίας, ιδίως μέσω των ταξιδιωτών. Μίλησε για υποδιάγνωση του ιού λέγοντας ότι ο αριθμός διασποράς του είναι πολύ υψηλός, κάτι το οποίο θα συνεχιστεί.

«Ο εργαστηριακός έλεγχος, όσο αυξάνουν τα περαστικά, θα πραγματοποιείται μόνο στα περιστατικά που εμφανίζουν σοβαρή συμπτωματολογία και όχι ήπια», γνωστοποίησε ο κ. Τσιόδρας.

Φέτος μπορεί να νοσήσει το 5%

«Αναμένουμε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων και στη χώρα μας. Σύμφωνα με μαθηματικά μοντέλα και λαμβάνοντας υπόψη τον καιρό, εκτιμούμε ότι φέτος μπορεί να νοσήσει το 5% του πληθυσμού. Ενδεχομένως του χρόνου το χειμώνα να προσβληθεί το 10-15% του πληθυσμού» εκτίμησε ο κ. Τσιόδρας. Όπως ανέφερε ότι συμπτώματα όπως ο πυρετός και ο βήχας πρέπει να μας κρατούν στο σπίτι για να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους και αυτούς με τα χρόνια νοσήματα.

«Σε περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου έχουν καταγραφεί 96.000 κρούσματα. Στην πραγματικότητα είναι εκατοντάδες χιλιάδες παραπάνω. Η καταγραφή εξαρτάται από τη δυνατότητα ανίχνευσης», σημείωσε.

ΕΟΔΥ: Μην πηγαίνετε σε εκκλησίες λόγω του κορωνοϊού

Είναι πολύ σημαντικό οι ηλικιωμένοι να αποφεύγουν τις μαζικές συγκεντρώσεις, καθώς είναι περισσότερο ευάλωτοι εφόσον νοσήσουν.

Το υπουργείο Υγείας ήλθε σε συνεννόηση με την Αρχιεπισκοπή, σύμφωνα με το Έθνος, προκειμένου να παρθούν μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στόχος είναι να περιοριστούν οι συναθροίσεις στις εκκλησίες.

Γι αυτό όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είναι πολύ σημαντικό οι ηλικιωμένοι να αποφεύγουν τις μαζικές συγκεντρώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News