Στ. Πέτσας: Ψεύτικη η είδηση για τραυματίες από ελληνικά πυρά

Ελλάδα
Στ. Πέτσας: Ψεύτικη η είδηση για τραυματίες από ελληνικά πυρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ανέφερε για τις ειδήσεις που διακινεί η τουρκική πλευρά

Διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τις ειδήσεις που όπως είπε διακινεί η τουρκική πλευρά καθώς όπως υποστηρίζει «κατασκευάζει και διοχετεύει ψευδείς ειδήσεις σε βάρος της χώρας μας. Ακόμη μια τέτοια ψευδή είδηση κατασκεύασαν, σήμερα, με δήθεν τραυματίες από ελληνικά πυρά».

Όπως ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε δηλώσεις του:

«Για την ασύμμετρη απειλή στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας

Από το πρωί της Παρασκευής, αμέσως μετά τα αρνητικά για την Τουρκία γεγονότα στο Ιντλίμπ, η Ελλάδα δέχεται αιφνίδια και μαζική, πίεση από μετακινήσεις πληθυσμών στα ανατολικά, χερσαία και θαλάσσια, σύνορά της. Πρόκειται για μια οργανωμένη και συντονισμένη επιχείρηση που ενθαρρύνεται και κατευθύνεται από την Κυβέρνηση και τις Αρχές της γειτονικής χώρας. Πιστοποιούν την αλήθεια αυτή:

- Οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου και άλλων αξιωματούχων της γειτονικής χώρας ότι άνοιξαν τα σύνορα.

- Η συγκέντρωση μεταναστών στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, της Αδριανούπολης και αλλού και η δωρεάν οργανωμένη μεταφορά τους στα σύνορα, με τη συνοδεία της τουρκικής στρατοφυλακής.

- Οι μαρτυρίες μεταναστών - όπως καταγράφονται από διεθνή δίκτυα - ότι έλαβαν οδηγίες να κατευθυνθούν στα σύνορα από τουρκικές Αρχές.

- Τα μηνύματα που πήραν στα κινητά τους οι μετανάστες για δήθεν ανοιχτά σύνορα.

- Η δημοσιοποίηση, από την τουρκική κρατική τηλεόραση, χάρτη με διαδρομές προς τον Έβρο και τα παράλια απέναντι από τα ελληνικά νησιά.

- Η χρήση, από τους μετανάστες που επιχειρούν να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια, δακρυγόνων που χρησιμοποιεί ο τουρκικός στρατός.

Σημειώνεται ακόμη ότι στην προσπάθεια αυτή, η τουρκική πλευρά κατασκευάζει και διοχετεύει ψευδείς ειδήσεις σε βάρος της χώρας μας. Ακόμη μια τέτοια ψευδή είδηση κατασκεύασαν, σήμερα, με δήθεν τραυματίες από ελληνικά πυρά. Το διαψεύδω κατηγορηματικά.

Οι ενέργειες αυτές γίνονται κατά παράβαση των υποχρεώσεων της Τουρκίας, όπως αυτές απορρέουν από την κοινή δήλωσή της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Τουρκία, αντί να περιορίσει τα κυκλώματα διακινητών μεταναστών και προσφύγων, έχει γίνει η ίδια διακινητής.

Από την πρώτη στιγμή, η Κυβέρνηση παίρνει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να αυστηροποιήσουμε, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τη φύλαξη των συνόρων μας στη ξηρά και τη θάλασσα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News