Αποστολή στον Έβρο: Ένταση, πέτρες και ζημιές σε αυτοκίνητο του στρατού

Ελλάδα
Αποστολή στον Έβρο: Ένταση, πέτρες και ζημιές σε αυτοκίνητο του στρατού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα επεισόδια στις Καστανιές

Ένταση επικράτησε στο φυλάκιο 1 στις Καστανιές όπου το πρωί της Τετάρτης έγιναν νέες προσπάθειες εισόδου προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά σύνορα. Όπως μετέδωσε ο αποσταλμένος του ομίλου της ΚΡΗΤΗ TV Μάνος Δασκαλάκης- που βρίσκεται στην περιοχή με τον εικονολήπτη Νίκο Εργαζάκη- εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν στο σημείο και 50-100 από αυτούς πετούσαν πέτρες προς τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας.

Μάλιστα από τα επεισόδια προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητο του στρατού ενώ η ένταση μεταφέρθηκε στην είσοδο του φυλακίου. Τα επεισόδια ωστόσο ήταν πιο περιορισμένης έκτασης σε σχέση με αυτά των προηγούμενων ημερών και οι συγκεντρωμένοι λιγότεροι. Έντονη είναι η παρουσία της ελληνικής αστυνομίας και του στρατού ενώ ο ποταμός Έβρος είναι απροσπέλαστος.

Την ίδια στιγμή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Τα επεισόδια έρχονται μία μόλις ημέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού και της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Έβρο και την ανακοίνωση μέτρων από τους αξιωματούχους.  Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε θα ενισχύσει την Ελλάδα, τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και ως προς τη θωράκιση των συνόρων με την αρωγή της Frontex. Συγκεκριμένα, η Frontex θα παράσχει στη χώρα μας ομάδα ταχείας παρέμβασης, 7 σκάφη, 2 ελικόπτερα, 100 επιπλέον συνοριοφύλακες ενώ η Κομισιόν θα ενισχύσει οικονομικά την Ελλάδα με 700 εκατ. ευρώ, τα 350 εκ των οποίων είναι διαθέσιμα για άμεση εκταμίευση. 

https://www.youtube.com/watch?v=4YQdUQpf740?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News