Έβρος: Νέα επεισόδια και χημικά εναντίον των σωμάτων ασφαλείας

Ελλάδα
Έβρος: Νέα επεισόδια και χημικά εναντίον των σωμάτων ασφαλείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγες ώρες μετά την επίσκεψη των Ευρωπαίων αξιωματούχων, νέα ένταση στον Έβρο

Νέα ένταση πυροδοτήθηκε το πρωί της Τρίτης στις Καστανιές.Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα νεαρών -που βρίσκονται στο φυλάκιο των Καστανέων- εκτόξευσε χημικά και δακρυγόνα προς τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας, που απάντησαν.

Προτού ξεσπάσουν τα επεισόδια, σύμφωνα με το ethnos.gr, προηγήθηκαν δύο εκκωφαντικοί ήχοι.

Οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού αμέσως εξαπλώθηκαν στον χώρο και έλεγξαν κυρίως τα σημεία όπου υπάρχουν συρματοπλέγματα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν απόπειρες παραβίασής τους.

Τα σύνορά μας φυλάσσονται πάρα πολύ δυνατά. Όλοι οι Έλληνες είμαστε δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛΑΣ, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο του Μοσχάτου.

T. Θεοδωρικάκος: Είμαστε δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας 

Όλοι οι Έλληνες στηρίζουν θερμά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορα στον Έβρο και στα νησιά μπροστά στην απειλή εισβολής παράνομων μεταναστών, υπό την καθοδήγηση του καθεστώτος της Τουρκίας, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών υπογραμμίζοντας: «Όλοι οι Έλληνες είμαστε δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας σε αυτή την πολύ κρίσιμη εθνική αποστολή που επιτελούν».

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε το δημαρχείο Μοσχάτου - Ταύρου, όπου συζήτησε με τον δήμαρχο Ανδρέα Ευθυμίου και το Δημοτικό Συμβούλιο τα προβλήματα της περιοχής  Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι εξετάζεται τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος των αυθαίρετων αθλητικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη η κατάσταση είχε ηρεμήσει με τους μετανάστες να κινούνται προς τα νότια, έτσι ώστε να βρουν δίοδο για να περάσουν στην Ελλάδα, ωστόσο οι ελληνικές αρχές δεν τους επέτρεψαν την είσοδο, καθώς σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό πραγματοποιήθηκαν 26.000 αποτροπές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News