Επιστήμονες για ύποπτα κρούσματα Κορωνοϊού: «Μην πηγαίνετε μόνοι στα νοσοκομεία»

Ελλάδα
Επιστήμονες για ύποπτα κρούσματα Κορωνοϊού: «Μην πηγαίνετε μόνοι στα νοσοκομεία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται τετραψήφιος αριθμός που θα απευθύνονται οι πολίτες

Οι επιστήμονες συστήνουν ψυχραιμία και τονίζουν ότι οι άνθρωποι που έχουν έρθει από πληγείσες από τον κορωνοϊό περιοχές και εμφανίζουν συμπτώματα θα πρέπει να επικοινωνούν με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Δεν υπάρχει ένδειξη συνεχιζόμενης μετάδοσης του κορωνοϊού στην κοινότητα στην Ελλάδα και δεν κρίνεται απαραίτητη η αναστολή άλλων μαζικών συγκεντρώσεων, εκτός των καρναβαλικών, υπογραμμίζουν οι ειδικοί επιστήμονες. Τονίζουν μάλιστα ότι η αναστολή λειτουργίας των σχολείων θα επαναξιολογηθεί το τριήμερο.

Οι επιστήμονες συστήνουν ψυχραιμία και τονίζουν ότι οι άνθρωποι που έχουν έρθει από πληγείσες από τον κορωνοϊό περιοχές και εμφανίζουν συμπτώματα κρυολογήματος, βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο, θα πρέπει να επικοινωνούν με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (210 5212054), για να λάβουν οδηγίες.

Επαναλαμβάνουν ότι δεν θα πρέπει μόνοι τους να πηγαίνουν στα νοσοκομεία, διότι υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού. Πάντως, όπως αναφέρεται, τα νοσοκομεία προχωρούν στην εφαρμογή συστήματος διαλογής των ασθενών ενώ προγραμματίζεται και η λειτουργία τετραψήφιου αριθμού στον ΕΟΔΥ, προκειμένου να απευθύνονται οι πολίτες.

Παράλληλα για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τονίζουν ότι συνεχίζεται η επίπονη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών τους και η παρακολούθηση της υγείας των στενών επαφών τους. Με βάση αλγόριθμο που έχει το υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας διαχωρίζονται σε υψηλού κινδύνου επαφές και χαμηλού κινδύνου επαφές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News