Κορωνοϊός: Καταργείται το επισκεπτήριο στα νοσοκομεία

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Καταργείται το επισκεπτήριο στα νοσοκομεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέτρα για την προφύλαξη νοσηλευόμενων ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Οδηγίες προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες, απέστειλε το υπουργείο Υγείας για το επισκεπτήριο και την παραμονή συνοδών ασθενών στα νοσοκομεία όλης της χώρας, στο πλαίσιο διασφάλισης της προφύλαξης των νοσηλευόμενων ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, για τους νοσηλευόμενους ασθενείς με ογκολογικά, αιματολογικά νοσήματα, ή άλλα νοσήματα που προκαλούν ανοσοκαταστολή (συγγενή ή επίκτητη, λόγω φαρμακευτικής αγωγής ή χρονίου νοσήματος), τα μέτρα που λαμβάνονται είναι τα εξής:

  • Κατάργηση του επισκεπτηρίου και, όπου κρίνεται αναγκαίο, να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίδεται ειδική άδεια.
  • Οι συνοδοί θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την εφαρμογή των προφυλάξεων επαφής (απολύμανση χεριών, χρήση μάσκας κ.λ.π.).
  • Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ενδεικτικό λοίμωξης ανώτερου αναπνευστικού (πυρετό, δεκατική πυρετική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).

Σε επαγρύπνηση η Περιφέρεια Κρήτης

Μια σειρά από οδηγίες, για την αποφυγή του ενδεχομένου εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 εξέδωσε η Περιφέρεια Κρήτης ζητώντας τη συνεργασία των πολιτών και την τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής.

 «Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, εξακολουθούμε να μιλάμε για μία νόσο, η οποία στη συντριπτική της πλειοψηφία στο 85%, είναι ήπια (υποχωρεί σε 7-10 ημέρες με συντηρητικά μέσα και παραμονή στο σπίτι) και δεν μεταδίδεται όταν τηρούνται σωστά οι κανόνες υγιεινής», επισημαίνει η Περιφέρεια.

Υπενθυμίζοντας τα μέτρα πρόληψης και αποφυγής μετάδοσης της νόσου, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και οι Δ/σεις Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων βρίσκονται σε εγρήγορση και ετοιμότητα και σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, για την αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει προκαλέσει η εμφάνιση του κορωναϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τις συστάσεις του Υπ. Υγείας και του ΕΟΔΥ. Είμαστε σε επαγρύπνηση και παρακολουθούμε τις εξελίξεις, ωστόσο συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους τους πολίτες. Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος».

Πενταψήφιος αριθμός για την ενημέρωση των πολιτών

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ήδη εξετάζει τη θεσμοθέτηση πενταψήφιου τηλεφωνικού αριθμού, επιπρόσθετα του 210-5212054 του ΕΟΔΥ, για να πληροφορούνται και να κατευθύνονται σωστά οι πολίτες για τον κορωνοϊό.

Σε όλα τα κεντρικά νοσοκομεία ιδιωτικά και δημόσια της Ελλάδος, έχει δημιουργηθεί χώρος ξεχωριστής υποδοχής και διαλογής των ατόμων που αναφέρουν ταξιδιωτικό ιστορικό στη Βόρεια Ιταλία προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή με τους υπόλοιπους ασθενείς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News