Έβρος: Κλειστός ο μεθοριακός σταθμός - Εκατοντάδες πρόσφυγες στα σύνορα

Ελλάδα
Έβρος: Κλειστός ο μεθοριακός σταθμός - Εκατοντάδες πρόσφυγες στα σύνορα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις Καστανιές δεκάδες αστυνομικοί

«Φρένο» στη λειτουργία του τελωνείου στις Καστανιές του Έβρου έβαλαν οι Αρχές.

Το κλείσιμο του συγκεκριμένου συνοριακού σημείου διέλευσης πραγματοποιήθηκε λόγω της συγκέντρωσης, από την τουρκική πλευρά, σημαντικού αριθμού ατόμων, μεταναστών και προσφύγων με πρόθεση να εισέλθουν στη χώρα. «Δεν υπάρχει ανοιχτή διάβαση ούτε από την Ελλάδα προς την Τουρκία, ούτε από την Τουρκία προς την Ελλάδα» επιβεβαίωσε στο ethnos.gr ο προϊστάμενος του Τελωνείου Καστανιών και πρόσθεσε ότι από την ελληνική πλευρά το τελωνείο έχει αδειάσει και δεν υπάρχει ουρά.

Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος.

Εκατοντάδες πρόσφυγες βρίσκονται σε δύο διαφορετικά σημεία του Έβρου και προσπαθούν να περάσουν στην ελληνική πλευρά. Αρκετοί πρόσφυγες βρίσκονται δίπλα στο φράχτη στη Νέα Βύσσα και κάποιοι άλλοι βρίσκονται στο τελωνείο των Καστανιών στην τουρκική πλευρά. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, δεν υπάρχει ένταση ενώ ελάχιστοι πρόσφυγες κατάφεραν να μπουν στην ελληνική επικράτεια.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας και αυτήν την ώρα, εκατοντάδες μετανάστες περιφέρονται πέριξ της συνοριακής πύλης σε τουρκικό έδαφος, αμέσως μετά το άκουσμα της είδησης ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν θα εμποδίσει τους πρόσφυγες από το Ιντλίμπ να φτάσουν στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN Türk, οι περίπου 300 μετανάστες που έφτασαν πρώτοι τη νύχτα της Πέμπτης στα σύνορα με την Ελλάδα προέρχονταν από Συρία, Ιράν, Ιράκ, Πακιστάν και Μαρόκο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News