Κορωνοϊός: Ακυρώνονται οι μαθητικές εκδρομές στο εξωτερικό

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Ακυρώνονται οι μαθητικές εκδρομές στο εξωτερικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού

Νέες αποφάσεις λαμβάνονται μετά την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων για να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Δημήτρης Τσιόδρας σε συνέντευξη Τύπου, ακυρώνονται όλες οι μαθητικές εκδρομές στο εξωτερικό. O ίδιος δικαιολόγησε αυτήν την απόφαση λέγοντας ότι «είναι πολύ δύσκολο να ιχνηλατήσουμε τιε επαφές των μαθητών στο εξωτερικό».

Μάλιστα, μίλησε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επίπονη και δύσκολη, όπως είπε χαρακτηριστικά, διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών που είχαν τα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα.

Επίσης, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης μέχρι στιγμής και από τον έλεγχο που έχει πραγματοποιηθεί δεν έχουν επιβεβαιωθεί νέα κρούσματα ανάμεσα σε αυτούς με τους οποίους ήρθαν σε επαφή όσοι έχουν ήδη προσβληθεί από τον ιό.

Όπως εξήγησε, δεν κρίνεται απαραίτητη η αναστολή κοινωνικών εκδηλώσεων και συναθροίσεων, ενώ καθαρά επιδημιολογικοί λόγοι επέβαλαν την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων καθώς, όπως έκρινε η επιτροπή, «η συνάθροιση χιλιάδων ανθρώπων θα ευνοούσε σημαντικά τους παράγοντες μετάδοσης του κορωνοϊού με διασπορά σε όλη την επικράτεια».

Ποιοι πλήττονται περισσότερο

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και αναφέρθηκε -όπως είπε- με ένα μήνυμα καθοριστικής σημασίας στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, που είναι αυτές οι οποίες φαίνεται ότι πλήττονται περισσότερο από τον κορονωϊό. Όπως επισήμανε, ο νέος ιός επηρεάζει τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα σε προχωρημένη ηλικία και γι' αυτό είναι αναγκαία η προστασία όλων μας προς αυτούς τους συμπολίτες μας.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής για όλη την κοινότητα, κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες:«Σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, αποφυγή επαφής των χεριών με μάτια, στόμα και μύτη, αποφυγή επαφών με άτομα που έχουν έστω και ήπια συμπτώματα κοινού κρυολογήματος και εμπιστοσύνη στους ειδικούς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News