Ν. Χατζόπουλος: Στήθηκε ασφαλιστικό που περιλαμβάνει μόνο μειώσεις

Ελλάδα
Ν. Χατζόπουλος: Στήθηκε ασφαλιστικό που περιλαμβάνει μόνο μειώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι συνταξιούχοι χάσαμε 1 δις 264 εκατομμύρια ευρώ και το μόνο που έχει μείνει είναι οι προσδοκίες» λέει στον 98.4 ο Πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νίκος Χατζόπουλος μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού.

Επί συνόλου 286 παρόντων βουλευτών, «υπέρ» της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν 158 βουλευτές της συμπολίτευσης και «κατά» 128 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στον αρμόδιο υπουργό κατηγορώντας τον ότι «παραπλάνησε» τους συνταξιούχους υποσχόμενος αυξήσεις, ενώ τελικά εφαρμόζει «μνημονιακές πολιτικές μετά το τέλος των μνημονίων» χωρίς καμία έξωθεν πίεση, αυτήν τη φορά.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ανταπαντώντας είπε ότι οι αντιρρήσεις του κ. Τσίπρα ήταν «κροκοδείλια δάκρυα», και ότι με την πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας που κατέθεσε επί της αρχής του νομοσχεδίου θα έπρεπε να εξηγήσει στον κόσμο γιατί καταψηφίζει τη μη περικοπή των επικουρικών συντάξεων, τις αυξήσεις στις κύριες συντάξεις, αλλά και την ψηφιακή σύνταξη.

Για νομοσχέδιο που «μειώνει τις συντάξεις και κοροϊδεύει τους συνταξιούχους» έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά.

«Τελειωτικό χτύπημα στο ασφαλιστικό» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

 «Όταν ανακατεύεις το καλό με το κακό, το στραβό με το ίσιο, σου βγαίνει στραβό» η θέση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου.

 «Το νομοσχέδιο δεν αντιστρέφει τον όλεθρο που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News