Κορονοϊός: Κλειστά την Παρασκευή τρία ιδιωτικά σχολεία

Ελλάδα
Κορονοϊός: Κλειστά την Παρασκευή τρία ιδιωτικά σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λουκέτο σε τρία ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας για προληπτικούς λόγους

Το Γυμνάσιο και Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών, το Γυμνάσιο και Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού, και το Νηπιαγωγείο «Ι. Μ. Καρράς», θα παραμείνουν κλειστά αύριο Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, για προληπτικούς λόγους.

Σχετική Κοινή Απόφαση υπέγραψαν απόψε οι υπουργοί Παιδείας Ν. Κεραμέως και Υγείας Β. Κικίλιας, μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με προσβληθέντα από κορωνοϊο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του dikaiologitika.gr, πάντως, και άλλοι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών είχαν ταξιδεύσει με τους γονείς τους στο Μιλάνο καθώς το πανεπιστήμιο Μποκόνιν είχε open day.

Μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης- η διοίκηση του Κολλεγίου ενημέρωσε τους γονείς των μαθητών ότι ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας «μας ενημέρωσε πως μια μητέρα μαθητών μας διεγνώσθη θετική στο νέο κορονοϊό COVID-19». Όπως αναφέρει η επιστολή, το Κολλέγιο βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ καθώς και τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και θα σας ενημερώνει τους γονείς για κάθε νέα εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 40χρονη γυναίκα, που είναι υπάλληλος της Τράπεζας Πειραιώς, έχει δύο παιδιά, τα οποία είναι μαθητές στο γυμνάσιο και το Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών. Μάλιστα, η κόρη της γυναίκας είχε ταξιδέψει μαζί της στο Μιλάνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News