Καρναβάλι στην Πάτρα το... καλοκαίρι;

Ελλάδα
Καρναβάλι στην Πάτρα το... καλοκαίρι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eναλλακτικές προτάσεις μετά την ακύρωση των εκδηλώσεων

Μετά την ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης επιβεβαίωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, την ευθύνη των οποίων έχει ο δήμος.

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, ο κ. Πελετίδης είπε ότι η απόφαση για ματαίωση των εκδηλώσεων προκαλεί πικρία και τόνισε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να γίνει καλοκαιρινό καρναβάλι στα τέλη Ιουνίου.  «Δεν θα ήθελα το παιδί μου να πάθει κάτι επειδή πήγε σε ένα χορό. Θα κάνουμε καλοκαιρινό Καρναβάλι» τόνισε.

«Καλούμαστε να υλοποιήσουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση, την πράξη νομοθετικού περιεχομένου ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην πόλη μας. Είναι ένα υποχρεωτικό μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας, το οποίο είναι φυσικά πρώτιστο καθήκον για όλους μας. Επιβάλλεται να ακολουθήσουμε πιστά τις υποδείξεις των επιστημονικών φορέων, που είναι επιφορτισμένοι με τη δημόσια υγεία».

Παράλληλα, ο Κώστας Πελετίδης επεσήμανε ότι «η ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων προκάλεσε αναστάτωση, δημιουργεί πικρία, δυσαρέσκεια και απογοήτευση στους εργαζόμενους του δήμου, σε όλους όσοι πάλεψαν για να έχουμε ένα αποτέλεσμα άξιο της πόλης μας, στους συνδημότες μας και στα καρναβαλικά γκρουπ που όλο το χρόνο δημιουργούν το κορυφαίο καρναβάλι της Ελλάδας».

Ο δήμαρχος της Πάτρας προτίθεται να ζητήσει αποζημίωση από την κυβέρνηση για λογαριασμό των καταστηματαρχών και των καρναβαλιστών, των οποίων ανατράπηκε ο σχεδιασμός, ενώ επισήμανε ότι όποιες επιχειρήσεις κάνουν εκδηλώσεις θα αναλάβουν και την ευθύνη γι' αυτές.

Πηγή: ethnos.gr , ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News