Κορωνοϊός: Τρίτο κρούσμα στην Ελλάδα

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Τρίτο κρούσμα στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπίσθηκε στην Αθήνα

Τρίτο κρούσμα κορωνοιού, αυτήν την φορά, στην  περιοχή των Αθηνών.

Η υγεία της γυναίκας βρίσκεται σε καλή κατάσταση και πρόκειται για νεαρή συμπατριώτισσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τρίτο κρούσμα φαίνεται πως πρόκειται για μια γυναίκα 40 ετών η οποία είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία.

Ειδικότερα, η γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κοροναϊό. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικό νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Ήδη, αναζητούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της και αυτό αφορά όσους συνταξίδεψαν με αυτήν αλλά και όσους συνάντησε από τη στιγμή που βρέθηκε στην Αθήνα.

Το δεύτερο κρούσμα

Θετικό στον κορωνοϊό βρέθηκε το παιδί της 38χρονης, η οποία διεγνώσθη με κορωνοϊό.

Πρόκειται για το παιδί της 38χρονης το οποίο πήγε κανονικά την Δευτέρα και την Τρίτη στο σχολείο του αλλά δεν πήγε την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται  ότι με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο πηγαίνει το παιδί παρέμεινε κλειστό, σήμερα Πέμπτη. Το παιδί τις προηγούμενες ημέρες είχε πάει κανονικά στο σχολείο του, στη συνέχεια όμως εμφάνισε ήπια συμπτώματα. Σήμερα γίνεται στο σχολείο απολύμανση.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι ματαιώνονται όλα τα καρναβάλια της Ελλάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News