Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη - Ελέγχονται ύποπτα κρούσματα

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη - Ελέγχονται ύποπτα κρούσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπίστηκαν όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη γυναίκα που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό - Στόχος των Αρχών η αποφυγή διασποράς του ιού

Στις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα, αναφέρεται το υπουργείο Υγείας σε ενημέρωσή του.

Ο στόχος ήταν, όπως επισημαίνεται, η αποφυγή διασποράς του ιού, και για να επιτευχθεί αυτό έγιναν τα παρακάτω:

   - Ιχνηλάτηση επαφών - με βάση ειδικό αλγόριθμο - της 38χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα, μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής που νοσεί, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της, όταν επέστρεψε από την Ιταλία.

   - Οι παραπάνω άνθρωποι ειδοποιούνται, ενημερώνονται, και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους, έτσι ώστε αν εμφανίσουν συμπτώματα, να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών. Δεν συνιστάται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.

   - Έχουν καταγραφεί πολλά ύποπτα κρούσματα που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία. Αυτοί οι ασθενείς ελέγχονται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News