default-image

Κορωνοϊός: Κλείνει το σχολείο του παιδιού της 38χρονης - Καθηγήτρια παθολογίας: «Τον έχει μεταδώσει και σε άλλους»

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Κλείνει το σχολείο του παιδιού της 38χρονης - Καθηγήτρια παθολογίας: «Τον έχει μεταδώσει και σε άλλους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας αποφάσισαν να παραμείνει κλειστό το σχολείο του παιδιού της 38χρονης με κορωνοϊό – «Θεωρείται βέβαιο ότι η 38χρονη που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ μετέδωσε τον ιό και σε άλλους ανθρώπους», όπως αναφέρει καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ

Με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργείο Παιδείας και του υπουργείου Υγείας κλειστό θα παραμένει για προληπτικούς λόγους το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, σχολείο το οποίο πηγαίνει το παιδί της 38χρονης, ενώ σε εθελούσια καραντίνα στο σπίτι τους έχουν μπει ήδη άνθρωποι, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή μαζί της.

Πιο αναλυτικά, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας που υπεγράφη σήμερα, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό, αύριο Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, για προληπτικούς λόγους.

Πρόκειται για το σχολείο στο οποίο πήγαινε το παιδί της 38χρονης που βρέθηκε θετική στον νέο Κορωνοϊό.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας η 38χρονη γυναίκα εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίες ημέρες.

Την ανακοίνωση για το θετικό δείγμα έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό και δήλωσε ότι «η νόσος παραμένει ήπια στην πλειονότητα των περιπτώσεων», επισημαίνοντας ότι «πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «όσοι έχουν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και εάν εμφανίσουν συμπτώματα να παραμείνουν στο σπίτι τους και να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ».

Καθηγήτρια παθολογίας ΕΚΠΑ: «Τον έχει μεταδώσει και σε άλλους»

Η καθηγήτρια παθολογίας ΕΚΠΑ μίλησε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega για τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο κορωνοϊός. Θεωρείται βέβαιο ότι η 38χρονη που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ μετέδωσε τον ιό και σε άλλους ανθρώπους.

Όπως μεταδίδει το newsit.gr, σε εθελούσια καραντίνα στο σπίτι τους έχουν μπει ήδη άνθρωποι, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη στη Θεσσαλονίκη, που έχει προβληθεί από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με όσα είπε η καθηγήτρια Παθολογίας, κα Ελένη Γιαμαρέλλου, στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega.  

Η κ. Γιαμαρέλλου κρίνει ότι είναι σχεδόν βέβαιο, πως υπάρχουν και άλλα κρούσματα κορωνοϊού. «Είναι τόσο κοντά η Ιταλία, που είναι αδύνατον να μην έχουμε», είπε χαρακτηριστικά. Και συμπλήρωσε: «Η γυναίκα γύρισε την Κυριακή το βράδυ και ήταν τελείως καλά. Και την Δευτέρα ήταν τελείως καλά, αλλά ο μπελάς με αυτόν τον ιό, είναι το γεγονός ότι μεταδίδεται στο στάδιο επώασης, όταν δηλαδή δεν έχεις απολύτως κανένα σύμπτωμα».

«Τον έχει μεταδώσει και σε άλλους»

Θεωρείται βέβαιο ότι ο ιός έχει ήδη μεταδοθεί και σε άλλους ανθρώπους στη χώρα μας, δήλωσε η καθηγήτρια κα. Ελένη Γιαμαρέλου: «Πιθανότατα το έχει μεταδώσει και σε άλλους, τους βρήκαν όλους. Όλοι με χαρά δεχθήκαν να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών. Και απ’ ό,τι ξέρω έγινε ανίχνευση και στο αεροπλάνο με ποιους ήταν. Γιατί ισχύει οι δύο σειρές που είναι μπροστά σου και οι δύο σειρές που είναι πίσω, όπως και τα δύο πλάγια έχουν πιθανότητα, να έχουν μολυνθεί. Το ποσοστό είναι πολύ δύσκολο να σας το πω».

Όσον αφορά στην κλινική εικόνα της ασθενούς, η κ. Γιαμαρέλου δήλωσε ότι δεν χρειάζεται νοσηλεία και θα μπορούσε να είναι και στο σπίτι της: «Η 38χρονη έχει χαμηλό πυρετό, λίγο πονόλαιμο, λίγο βήχα, όχι κάτι ιδιαίτερο. Δεν είναι από τα κρούσματα εκείνα που πραγματικά πρέπει να νοσηλευθούν, αλλά επειδή εδώ γίνεται η διερεύνηση για το πρώτο κρούσμα, πολύ σωστά την νοσήλευσαν την ασθενή αυτή», είπε η καθηγήτρια.

Ακούστε όσα είπε η κ. Ελένη Γιαμαρέλλου στον Νίκο Ευαγγελάτο

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News