Αποχωρούν οι δυνάμεις της αστυνομίας από Λέσβο και Χίο

Ελλάδα
Αποχωρούν οι δυνάμεις της αστυνομίας από Λέσβο και Χίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντολή Μητσοτάκη αφού η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου

Με εντολή Μητσοτάκη, αποσύρονται οι δυνάμεις των ΜΑΤ από Λέσβο – Χίο το πρωί της Πέμπτης, αφού η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Ταμπουρωμένες στο στρατόπεδο Κυριαζή στη Λέσβο βρίσκονται αυτή την ώρα έξι διμοιρίες των ΜΑΤ. Πληροφορίες ανέφεραν πως ορισμένοι κάτοικοι της Λέσβου κρατούσαν καραμπίνες.

Μεγάλος αριθμός πολιτών της Μυτιλήνης περικύκλωσαν το στρατόπεδο Κυριαζή, στην είσοδο της πόλης, όπου βρίσκονται οι άνδρες των ΜΑΤ μετά τη επιστροφή τους από την περιοχή της Καράβας. Οι πολίτες έσπασαν την πύλη του στρατοπέδου, άναψαν φωτιές και σημειώνονται επεισόδια.

Το κλίμα είναι πολεμικό, με τους αστυνομικούς να περιμένουν ενισχύσεις για να μπορέσουν να ελέγξουν τις οργανωμένες ένοπλες ομάδες. Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Σοβαρά επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν 52 αστυνομικοί και 10 πολίτες σημειώθηκαν σε Λέσβο και Χίο, καθώς συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των κατοίκων για την κατασκευή των νέων, κλειστών κέντρων διαχείρισης του προσφυγικού.

Στέλιος Πέτσας: Αποσύρονται μερικές διμοιρίες των ΜΑΤ από τα νησιά

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθούν την Πέμπτη ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και δήμαρχοι τριών νησιών που θα κατασκευαστούν κλειστές δομές σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση των τελευταίων ημερών, όπως ανακοίνωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Θα πρέπει να συγχαρούμε τις αστυνομικές δυνάμεις που έδειξαν αυτοσυγκράτηση. Είναι πρωτοφανείς εικόνες βίας αυτές που βλέπουμε. Προχωρήσαμε με αποφασιστικότητα στο πρώτο βήμα. Σήμερα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση στη Λέσβο και αύριο στη Χίο. Οι αστυνομικές δυνάμεις – κάποιες από αυτές θα επιστρέψουν στη βάση τους, στην Αθήνα, και κάποιες θα παραμείνουν στα νησιά», σημείωσε.

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News