Ελλάδα

Χίος: Εισβολή κατοίκων στο ξενοδοχείο των ΜΑΤ – Συνεχίζονται τα εκτεταμένα επεισόδια

Τραυματισμένοι πολίτες και πάνω από 50 αστυνομικοί

Η ανεξέλεγκτη βία και τα επεισόδια με φόντο το προσφυγικό συνεχίζονται.

Στη Χίο, πολίτες εισέβαλαν σε ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι αστυνομικοί με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν βίαια επεισόδια τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικών.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν εννέα τραυματίες αστυνομικοί ενώ εκφράζεται ανησυχία για το εάν έχει αφαιρεθεί και εξοπλισμός των ανδρών, ενδεχομένως ακόμη και όπλα.

Αποτέλεσμα της επίθεσης, μία σύλληψη και 11 προσαγωγές μέχρι στιγμής από την Αστυνομία στη Χίο, μετά την εισβολή στο ξενοδοχείο που μένουν αστυνομικοί των ΜΑΤ κατοίκων που διαμαρτύρονται για την κατασκευή κλειστών δομών για μετανάστες/πρόσφυγες.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ συλληφθείς είναι ένας 27χρονος, που φέρεται ότι είχε ενεργή συμμετοχή στην επίθεση εναντίον των αστυνομικών, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ένα ακόμα άτομο και αναζητείται.

Κατά τη διάρκεια της εισβολής, σύμφωνα με την αστυνομία, τραυματίστηκαν εννέα αστυνομικοί.

Σημειώνεται ότι άλλοι 43 αστυνομικοί αναφέρθηκαν από την ΕΛΑΣ ως τραυματίες στα επεισόδια στην Μυτιλήνη.

 

 

 

Άγρια επεισόδια στη Μυτιλήνη

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται τα επεισόδια στη Μυτιλήνη μεταξύ κατοίκων που εναντιώνονται στην δημιουργία κλειστών δομών και αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, σήμερα, στις συγκρούσεις στην περιοχή Διαβολόρεμα και στις επιταγμένες εκτάσεις, Καβακλή και Καράβα, έχουν τραμαυτιστεί 43 αστυνομικοί και δέκα πολίτες, οι οποίοι διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Καλλονής από όπου και πήραν εξιτήριο.

Μηταράκης: Να επικρατήσει ηρεμία

Την ευχή τις επόμενες ώρες να επικρατήσει η ηρεμία και η σύνεση στα νησιά του βόρειου Αιγαίου εξέφρασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο κ. Μηταράκης χαρακτήρισε «δικαιολογημένη σε μεγάλο βαθμό τη δυσπιστία των νησιωτών» και ειρηνικές και απολύτως σεβαστές τις αντιδράσεις τους. «Δυστυχώς», όμως πρόσθεσε, «υπάρχουν μεμονωμένα γεγονότα, τα οποία αμαυρώνουν και την εικόνα των νησιών και δημιουργούν μια αυξητική ένταση, που πρέπει άμεσα εντός των επόμενων ωρών να περιοριστεί». Δήλωσε ακόμη ότι είναι σε «διαρκή επικοινωνία με την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση «για να επέλθει ηρεμία στα νησιά».

Πηγή: Καθημερινή 

Σχόλια