Κορωνοϊός: Νέα ύποπτα κρούσματα στη χώρα μας

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Νέα ύποπτα κρούσματα στη χώρα μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία άτομα με ύποπτα συμπτώματα για κορωνοϊό

Συναγερμός έχει σημάνει στη χώρα μας για τρία νέα ύποπτα κρούσματα. 

Πιο αναλυτικά, ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στο Παίδων Αγία Σοφία, όπως μεταδίδει το MEGA, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ναυτικός με ύποπτα συμπτώματα, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Το τρίτο πιθανό κρούσμα είναι ένας άνδρας, μεταφέρθηκε από το σπίτι του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στον Πειραιά στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr πρόκειται για άνδρα από τον Πειραιά ο οποίος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό και εμφάνισε τις τελευταίες ώρες ύποπτα συμπτώματα.

Ο ίδιος και η οικογένειά του ενημέρωσαν τις αρχές, γι’ αυτό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ πραγματοποιεί τη διακομιδή στο Νοσοκομείο Αττικόν που είναι ένα από τα Νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Σε απομόνωση στο Σωτηρία

Στο μεταξύ από τη Δευτέρα νοσηλεύεται άλλο ένα ύποπτο περιστατικό στο Νοσοκομείο Σωτηρία σε απομόνωση. Οι αρμόδιοι έχουν αποστείλει δείγμα προς εξέταση στο εξειδικευμένο εργαστήριο ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα κορωνοϊού ή για άλλη μία περίπτωση γρίπης.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως σύμφωνα με τα όσα περιγράφουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο ethnos.gr, ότι τις τελευταίες ημέρες λόγω και της ανησυχίας που υπάρχει στους πολίτες, έχουν εξετασθεί και μεταφερθεί σε Νοσοκομεία της Αττικής πάνω από 200 περιστατικά τα οποία όμως απεδείχθησαν ή απλά κρυολογήματα ή γρίπη.

Οι αρμόδιες αρχές πάντως συνιστούν ψυχραιμία καθώς τονίζουν πως το σύστημα υγείας της χώρα μας παρά τις ελλείψεις που παρουσιάζει, είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τυχόν περιστατικά του κορωνοϊού.

Ωστόσο η ανησυχία εντείνεται μέρα με την ημέρα δεδομένου ότι οι επιστήμονες θεωρούν βέβαιο ότι κάποια στιγμή ο ιός θα περάσει και τα ελληνικά σύνορα. Άγνωστο παραμένει ένα ήδη κάποιος ταξιδιώτης που μπορεί να έχει κολλήσει το ιό έχει επιστρέψει στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι ο νέος κορωνοϊός στο 80% των περιπτώσεων έχει ύποπτα συμπτώματα ενώ η θνησιμότητα του περιορίζεται στο 2%.

Τέλος να υπογραμμιστεί πως με βάση τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας, όταν και εάν εντοπισθεί κρούσμα θα ανακοινωθεί επισήμως από τις αρμόδιες αρχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News