Κορωνοϊός: Αγωνία για τα 10 Ελληνικά σχολεία που βρίσκονται στην Ιταλία

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Αγωνία για τα 10 Ελληνικά σχολεία που βρίσκονται στην Ιταλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την ανακοίνωση της Υπουργού για την αναστολή των σχολικών εκδρομών

Αγωνία επικρατεί για τα 10 Ελληνικά σχολεία που βρίσκονται σε εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για την αναστολή των σχολικών εκδρομών στην Ιταλία, έπειτα από τον 3ο θάνατο που σημειώθηκε στη γειτονική χώρα, λόγω του κορωνοϊού.

Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζει η kathimerini.gr, ήδη 10 σχολεία  βρίσκονται σε εκδρομές στην Ιταλία, 2 στο Μιλάνο και 8 στην Κεντρική και Νότια Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, κανένα εκ των 10 αυτών σχολείων δεν είναι από την Κρήτη.

Η Ιταλία (Ρώμη – Φλωρεντία – Βενετία) είναι από τους πιο δημοφιλής προορισμούς για τις μαθητικές εκδρομές στο εξωτερικό, μαζί με την Τσεχία.

Η γειτονική χώρα τελεί σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού που έφθασαν πλέον τα 150, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας. Την Κυριακή καταγράφηκε και ο τρίτος θάνατος ασθενούς μέσα σε μόλις τρία 24ωρα.

«Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού  σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο.

Έχουμε ήδη ειδοποιήσει να μην αναχωρήσουν τα σχολεία που θα αναχωρούσαν για Ιταλία τις επόμενες ημέρες» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπ. Παιδείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News