Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε η 9χρονη Αφγανή που είχε εξαφανιστεί

Η ανήλικη βρέθηκε στην πόλη Μπάντεν, έξω από τη Βιέννη

Εντοπίστηκε η 9χρονη Αφγανή από τη Θεσσαλονίκη, της οποίας η τύχη αγνοείτο τα τελευταία 24ωρα, όταν ο πατριός της ομολόγησε ότι την έστειλε στη μητέρα της στην Γερμανία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η ανήλικη βρέθηκε στην πόλη Μπάντεν, έξω από τη Βιέννη και είναι καλά στην υγεία της.

Οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές της Θεσσαλονίκης κινητοποιήθηκαν, όταν ειδοποιήθηκαν από εκπροσώπους Mη Κυβερνητικής Οργάνωσης, που είχαν αναλάβει να βοηθήσουν τον 27χρονο στις διαδικασίες ανάληψης της κηδεμονίας της 9χρονης, την επιμέλεια της οποίας είχε προσωρινά. Ο ίδιος εμφανίστηκε και αποκάλυψε ότι παρέδωσε το κοριτσάκι σε συμπατριώτη του για να ταξιδέψει μαζί του στη Γερμανία προκειμένου να βρει την μητέρα του.

Υπό αυτές τις συνθήκες συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου και οδηγήθηκε ενώπιον της εισαγγελέως, που άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για αρπαγή ανηλίκου, παραπέμποντάς τον σε ανακριτή απ' όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα και μέχρι τότε παραμένει σε καθεστώς κράτησης. Παράλληλα με αυτή τη διαδικασία είχαν ξεκινήσει αναζητήσεις για τον εντοπισμό της ανήλικης με βάση τα στοιχεία που έχει δώσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια