Ένας Κρητικός γύπας στο χειρουργείο!

Ελλάδα
Ένας Κρητικός γύπας στο χειρουργείο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε χειρουργική επέμβαση, η οποία διήρκεσε τρεις ώρες, υπεβλήθη ο Κρητικός γύπας, ο οποίος ταξίδεψε στην Αθήνα με κάταγμα στη δεξιά κνήμη

Ένας ενήλικος Κρητικός γύπας με κάταγμα στη δεξιά κνήμη χειρουργήθηκε την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στην Αθήνα στο πλαίσιο δύσκολης χειρουργικής επέμβασης, η οποία έγινε στην Αθήνα από τους χειρούργους - κτηνίατρους Μπάμπη Χαραλαμπίδη και Αχιλλέα Ακρίβο.

Η επέμβαση είχε αυξημένο συντελεστή δυσκολίας, καθώς το πόδι του πτηνού είχε κολλήσει στραβά. Το χειρουργείο διήρκεσε τρεις ώρες, καθώς οι δυο κτηνίατροι και το επιτελείο τους χρειάστηκε προηγουμένως  ξεκολλήσουν τα στραβοκολλημένα οστά, να τα ευθυγραμμίσουν και να τα ενώσουν χρησιμοποιώντας πλάκα και βίδες.

Ο γύπας είχε βρεθεί τραυματισμένος από ένα βοσκό, ο οποίος τον κράτησε περίπου τρεις εβδομάδες πριν ενημερώσει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και στηθεί η επιχείρηση για τη μεταφορά του στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις του ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, όπου έγινε εκτίμηση της κατάστασης του και αποφασίστηκε η ενδεδειγμένη λύση για την αποκατάσταση του κατάγματος.

«Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη ανάρρωση, αρκετών εβδομάδων. Να ευχηθούμε να έχει αίσιο τέλος», αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Συλλόγου που ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της χειρουργικής επέμβασης και κοινοποίησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από την επέμβαση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News