Νευρική ανορεξία: Νεκρή 24χρονη δασκάλα που είχε φτάσει 29 κιλά - «Έτρωγε μόνο τσίχλες»

Ελλάδα
Νευρική ανορεξία: Νεκρή 24χρονη δασκάλα που είχε φτάσει 29 κιλά - «Έτρωγε μόνο τσίχλες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νεαρή Γιολάντα από την Εύβοια «έχασε» τη μάχη με τη ζωή

Σε ηλικία μόλις 24 ετών έχασε τη μάχη με τη ζωή η Γιολάντα, από την Εύβοια.

Η νεαρή δασκάλα άφησε την τελευταία της πνοή στην ψυχιατρική κλινική στην οποία νοσηλευόταν, όταν το βάρος της είχε φτάσει τα 29 κιλά.

«Κυρία μου, η κόρη σας δεν θα τη βγάλει τη νύχτα. Παθαίνει συνεχώς ανακοπές»: Αυτά τα λόγια ήταν μαχαίρι στην καρδιά για τους γονείς της 24χρονης.

Η μητέρα μίλησε για τη στιγμή που την ειδοποίησαν από το νοσοκομείο ότι η κατάσταση της κόρης της χειροτερεύει. «11 παρά τέταρτο με παίρνει τηλέφωνο κάποια κυρία από την εντατική» δήλωσε και εξήγησε ότι από την άλλη άκρη της γραμμής τα λόγια που άκουσε ήταν τα εξής: «Κυρία μου, η κόρη σας δεν θα τη βγάλει τη νύχτα. Παθαίνει συνεχώς ανακοπές». «Τους είπα κάντε κάτι γιατί είναι μόλις 24 ετών, προσπαθήστε», συμπλήρωσε η μητέρα.

«Η όμορφη Γιολάντα δεν ξυπνά πια κοντά στους γονείς της. Τα μεγάλα εκφραστικά της μάτια δεν θα ξανααντικρίσουν τη δίδυμη αδελφή της», λέει η μητέρα της Δέσποινα Τσώνη. «Είμαι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να το πιστέψω, να το αποδεχτώ ότι έχασα το παιδί μου» συμπληρώνει.

«Μας έχουν κοπεί τα πόδια. Εγώ δούλευα από το πρωί μέχρι το βράδυ για να τη σπουδάσω» δηλώνει ο πατέρας της Σπύρος Τσώνης.

«Έτρωγε μόνο τσίχλες»

Μάλιστα, όπως περιγράφουν οι γονείς της στο δελτίο ειδήσεων του Open, η νεαρή πίστευε πως θα έπαιρνε βάρος ακόμη και με ένα παυσίπονο, ενώ, υπήρχε μία περίοδος που έτρωγε μόνο τσίχλες.

Σύμφωνα με τη μητέρα της Γιολάντας, η κόρη της δεν παραδεχόταν την κατάστασή της. Όπως εξήγησε τα προηγούμενα χρόνια έτρωγε κανονικά, αλλά όταν τελικώς εισήλθε στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου είχε φθάσει τα 29 κιλά. «Άρχισε να κόβει σταδιακά το φαγητό μέχρι που σιτιζόταν μόνο με καραμέλες και τσίχλες», είπε. «Το παιδί μου δεν έπαιρνε φάρμακα γιατί το παιδί μου πίστευε ότι τα πάντα παχαίνουν. Ακόμα και ένα ντεπόν δηλαδή πίστευε ότι παίρνοντας ένα ντεπόν θα πάρει βάρος», σημείωσε επίσης.

Η οικογένειά της θέτει ερωτήματα για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου της, ενώ επιστήμονες υπογραμμίζουν για ακόμα μία φορά τον κίνδυνο.

Πηγή: ethnos.gr, thecaller.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News