Πανελλήνιες 2020: Θα εξεταστούν σε μάθημα που δεν έχουν διδαχθεί

Ελλάδα
Πανελλήνιες 2020: Θα εξεταστούν σε μάθημα που δεν έχουν διδαχθεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι μαθητές στο Λύκειο Δεσφίνας

Ένα τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι μαθητές στο Λύκειο Δεσφίνας, καθότι, λόγω έλλειψης καθηγητή, θα κληθούν να εξεταστούν σε ένα μάθημα που δεν έχουν διδαχθεί.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς της περιοχής, μαθητές καλούνται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις στο μάθημα της Βιολογίας (γενικής παιδείας στο Γυμνάσιο αλλά και της ομάδας προσανατολισμού της Γ΄  Λυκείου) που δεν έχουν διδαχθεί, καθώς δεν έχει προσληφθεί Βιολόγος από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Οι εκπαιδευτικοί φορείς της περιοχής σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας να αναλάβετε τις ευθύνες σας, ως οι μόνοι αρμόδιοι, και να επιλύσετε άμεσα τα τραγικά προβλήματα που έχουν δημιουργήσει τα κενά εκπαιδευτικών. Απαιτούμε  κατ΄ εξαίρεση ρύθμιση για τους μαθητές προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου του σχολείου της Δεσφίνας που δεν διδάσκονται μέχρι τώρα το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα της Βιολογίας».

Απευθυνόμενοι στο υπουργείο Παιδείας οι καθηγητές υπογραμμίζουν, μεταξύ άλλων: «Σε περίπου τρεις μήνες, οι μαθητές θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια. Tους μαθητές, όμως, της ομάδας προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις της Δεσφίνας τους έχετε ήδη ανεπανόρθωτα καταδικάσει σε αποτυχία, αφού έχουν χάσει το τρένο των πανελλήνιων, σημειώνοντας 0% κάλυψη της καθορισμένης διδακτέας και εξεταστέας ύλης στη Βιολογία. Παιδιά ενός κατώτερου Θεού; Μαθητές δεύτερης κατηγορίας; Αυτή είναι η ισονομία, οι ίσες ευκαιρίες και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα όλων των μαθητών στη μόρφωση; Η πραγματικότητα για μια ακόμα φορά διαψεύδει τις μεγαλόστομες δηλώσεις του υπουργείου Παιδείας περί "κανονικότητας" και επιβεβαιώνει πως η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και όλες οι προηγούμενες, υλοποιώντας τις μνημονιακές πολιτικές στην εκπαίδευση και όχι μόνο οδηγεί σε διάλυση τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και σε απόγνωση μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News