Πάτρα: Το «έσκασε» από το νοσοκομείο και πέταξε το βρέφος στην παραλία - Δεν ήξεραν για την εγκυμοσύνη

Ελλάδα
Πάτρα: Το «έσκασε» από το νοσοκομείο και πέταξε το βρέφος στην παραλία - Δεν ήξεραν για την εγκυμοσύνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 27χρονη γέννησε μόνη της και πέταξε το μωρό εξαιτίας της ντροπής

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο «φως» αναφορικά με το βρέφος που βρέθηκε νεκρό σε παραλία στην Πάτρα.

Η 27χρονη μητέρα του βρέφους, η οποία φέρεται πως ομολόγησε για την πράξη της, θα οδηγηθεί σήμερα στη δικαιοσύνη.

Η γυναίκα εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς στο σπίτι που μένει στην Πάτρα και οδηγήθηκε στο Λιμεναρχείο για ανάκριση.

Η σορός του βρέφους μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών και σήμερα θα υποβληθεί σήμερα σε ιατροδικαστική εξέταση, ώστε να διακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Η 27χρονη σύμφωνα με πληροφορίες, έφυγε από το νοσοκομείο τα ξημερώματα της Τετάρτης χωρίς εξιτήριο, περιπλανήθηκε επί ώρες στην πόλη με το μωρό στην αγκαλιά  και αποφάσισε να το εγκαταλείψει στην πλαζ τυλιγμένο με μια κουβέρτα. Στις αρχές σήμανε συναγερμός μόλις ειδοποιήθηκαν για τον εντοπισμό του βρέφους.

Μέσα σε λίγες ώρες βρήκαν τη μητέρα του παιδιού στο σπίτι της. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της κοπέλας η ίδια ήταν σε κατάσταση σοκ. Είχε κρύψει μάλιστα από τους οικείους της ο,τι ήταν έγκυος. Δεν την παρακολουθούσε γιατρός και πήγε στο νοσοκομείο μόνο και μόνο για να γεννήσει.

Ακόμη και οι συνάδελφοί της στην επιχείρηση που εργαζόταν σε περιοχή της επαρχίας Καλαβρύτων δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό. Η κοπέλα προ αποφάσισε , όπως φαίνεται, να προχωρήσει σε καισαρική για να γεννήσει , φοβούμενη ενδεχομένως ότι με το πέρασμα των ημερών θα γινόταν αντιληπτή από τον περίγυρό της.

Έτσι μετέβη στο νοσηλευτήριο και με την δικαιολογία πως ο γιατρός της που διαμένει στην Αθήνα είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας, της συνέστησε να κάνει καισαρική, γι’ αυτό και ζήτησε από τους ιατρούς της κλινικής να την αναλάβουν.

Το προσωπικό της κλινικής από την πρώτη στιγμή διαπίστωσε πως η νεαρή πρέπει να αντιμετώπιζε κάποιο θέμα, καθώς κανείς δεν την συνόδευε, ενώ ούτε καν ρούχα για την ίδια και το μωρό που θα έφερνε στον κόσμο δεν είχε μαζί της.

Ο συνήγορος της γυναίκας, ήρθε σε επικοινωνία με την 27χρονη μητέρα, η οποία «είναι σε τραγική ψυχολογική κατάσταση».

Όπως είπε η 27χρονη στον συνήγορό της, γέννησε μόνη της, χωρίς την παρουσία κάποιου συγγενικού προσώπου, καθώς δεν γνώριζε κανείς ότι η κοπέλα ήταν έγκυος.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, η κοπέλα φέρεται να προέβη σε αυτή την ενέργεια εξαιτίας της ντροπής που ένιωθε. Ο βιολογικός πατέρας δεν εμφανίστηκε πουθενά, ενώ συγγενείς και φίλοι δε γνώριζαν για την εγκυμοσύνη της.

Μάλιστα, η 27χρονη μητέρα, όπως και η οικογένειά της, δε γνώριζαν μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης ότι το μωρό είναι νεκρό.  

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News