Aegean: Νέα εποχή σηματοδοτούν τα ολοκαίνουργια αεροσκάφη

Οικονομία
Aegean: Νέα εποχή σηματοδοτούν τα ολοκαίνουργια αεροσκάφη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια σπουδαία επένδυση

H Aegean μπαίνει σε μια νέα εποχή και στην βάση της στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος κάτι… neo ήρθε για τη μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Ελλάδας!

Την νέα εποχή της Aegean σηματοδότησε το νέο αεροσκάφος Α-320 neo που υποδέχθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με όλη την οικογένεια της Aegean αλλά και φορείς από όλη την Ελλάδα στην βάση της εταιρίας στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Στην διάρκεια της πανηγυρικής εκδήλωσης, στην βάση της εταιρίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε αυτή την σπουδαία επένδυση που δίνει πλέον ένα άλλο αέρα στις επενδύσεις αλλά και στις αερομεταφορές στην χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των αερομεταφορών, με σημείο αναφοράς το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, αλλά και την αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης αναφέρθηκε στην σπουδαία στιγμή για την εταιρία που στοχεύει στην ενίσχυση της Ελλάδας στον χώρο των αερομεταφορών.

Με στόχο το 2020 να σηματοδοτήσει την αφετηρία για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη και εξωστρέφεια, η ΑΕGEAN επενδύει στην περαιτέρω επέκταση του δικτύου της και τη συνολική ανάπτυξη της δραστηριότητάς της. Με σημαντική αύξηση του αριθμού των διαθέσιμων θέσεων που φτάνει τις 19,2 εκατ. θέσεις, 1,5 εκατ. περισσότερες σε σύγκριση με το 2019, η AEGEAN θα επιχειρεί τη νέα χρονιά σε 155 προορισμούς με 65 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανόμενων και των πρώτων 6 Airbus της οικογένειας A320/321neo που αναμένονται κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Σταδιακά 46 νέα αεροσκάφη θα προστεθούν στο στόλο της Aegean δίνοντας στην εταιρία έναν ουσιαστικό αέρα ανανέωσης τελευταίας τεχνολογίας ανοίγοντας τα φτερά της προς περισσότερους προορισμούς.

Η Aegean αφού αναδείχθηκε ανάμεσα στις πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, μαζί με την Olympic Air, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη ασφάλειας αερομεταφορέων που συνέταξε η σελίδα airlineratings.com, τώρα ετοιμάζεται για μια νέα εποχή!

Παράλληλα, ενσωματώνει νέες τεχνολογίες που καθιστούν τα αεροσκάφη περισσότερο ασφαλή, ενώ αναβαθμίζουν και την εμπειρία πτήσης για τους επιβάτες. Η τακτική της Aegean για τη διαρκή ανανέωση του στόλου της και την τήρηση ενός εξαιρετικά χαμηλού μέσου όρου ηλικίας στόλου αεροσκαφών, αντανακλά ακριβώς την πρακτική αυτή, για την εξασφάλιση ενός ποιοτικού πλεονεκτήματος απέναντι στον ανταγωνισμό.

Η παραλαβή του πρώτου αεροσκάφους της οικογένειας A320neo έχει πραγματοποιηθεί ήδη στις 19 Δεκεμβρίου σε ειδική τελετή που έγινε στην έδρα της Airbus στην Τουλούζη της Γαλλίας, παρουσία των διοικήσεων της ελληνικής εταιρείας αλλά και του ομίλου Airbus. Μερικές ημέρες αργότερα, το αεροσκάφος έφτασε στην Ελλάδα και παρουσιάζεται και επίσημα την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, ανοίγοντας την αυλαία της νέας εποχής της Aegean. Μάλιστα, η Aegean έχει κάνει παραγγελία 46 νέων αεροσκαφών της οικογένειας Α320neo και Α321neo, τελικής αξίας 6 δισ. δολαρίων σε τιμές καταλόγου έως το 2024 που έχει κάνει η ελληνική εταιρεία, ώστε να ανανεώσει σταδιακά τον στόλο της.

Με την κίνηση αυτή, το πρόγραμμα της Aegean Airlines για το 2020 προβλέπει μια νέα επέκταση τόσο σε αεροπλάνα, όσο και σε προορισμούς αλλά και στις προσφερόμενες θέσεις. 

(Φωτογραφίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News