Κερδίζει έδαφος το κρητικό ελαιόλαδο στην αγορά της Κίνας

Κρήτη
Κερδίζει έδαφος το κρητικό ελαιόλαδο στην αγορά της Κίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Κίνα οι εξαγωγές ελληνικού ελαιολάδου παραμένουν σε χαμηλά ποσοστά καθώς κυριαρχεί το ισπανικό ελαιόλαδο

Στους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας και Κίνας που επιτρέπουν το άνοιγμα της Κινεζικής αγοράς για το ελληνικό ελαιόλαδο αναφέρθηκε σήμερα από το Κολυμπάρι Χανίων η Πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Ζανκ Κιγιέ.

Από την πρότυπη μονάδα παραγωγής και τυποποίησης εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου Τέρα Κρέτα , η διπλωμάτης εκτίμησε πως τα επόμενα χρόνια οι εξαγωγές ελληνικού ελαιολάδου στην Κίνα θα αυξηθούν εντυπωσιακά.

Αισιόδοξα μηνύματα για αύξηση των εξαγωγών ελληνικού και ειδικότερα κρητικού ελαιολάδου στην Κίνα ,έστειλε η Πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα Ζανκ Κιγιέ επισκεπτόμενη σήμερα την πρότυπη μονάδα παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου Τέρα Κρέτα στο Κολυμπάρι Χανίων. Τόνισε ότι τα επόμενα χρόνια η ελληνική αγορά θα πρέπει να στρέψει το βλέμμα της στην Κίνα.

Στην Κίνα οι εξαγωγές ελληνικού ελαιολάδου παραμένουν σε χαμηλά ποσοστά καθώς κυριαρχεί το ισπανικό ελαιόλαδο. Η Κινέζα διπλωμάτης με την ευκαιρία της επίσκεψης της στα Χανιά έκανε λόγο για νέες προοπτικές στον τομέα των εξαγωγών.

Η Πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ξεναγήθηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Terra Creta όπου πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή για την αφιέρωση ενός δέντρου ελιάς προς τιμήν  της.

Η Ζανκ Κιγιε στη διάρκεια της παραμονής της στα Χανιά επισκέφθηκε και το μνημειακό ελαιόδεντρο των Βουβών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News