Ελλάδα

Κορωνοϊός: Επέστρεψαν δύο Έλληνες από την Ουχάν της Κίνας - Μπήκαν προληπτικά σε καραντίνα

Και οι δύο Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους

Επαναπατρίστηκαν το βράδυ της Κυριακή δύο Έλληνες υπήκοοι, από τη Ουχάν της Κίνας .Και οι δύο Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους και θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες.

Οι δύο Έλληνες πολίτες που επαναπατρίστηκαν από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας επιβιβάστηκαν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ μαζί με Βρετανούς και άλλους πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο, από την πόλη Ουχάν της επαρχίας Χουμπέι. Έφτασαν στο Λονδίνο και στη συνέχεια οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν σε στρατιωτικό αεροπλάνο, με προορισμό τη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη.

Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο. Επιβιβάστηκαν σε ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό και προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε επίσημη ενημέρωση του, «παρότι οι δύο Έλληνες πολίτες δεν παρουσιάζουν καμία συμπτωματολογία, μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου 'Αμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής, και θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες»Τέλος το Υπουργείο Υγείας ευχαριστεί όλο το προσωπικό που συμμετείχε και βοήθησε στον επαναπατρισμό των δύο συμπατριωτών μας.

(φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια