Ελλάδα

«Ελλάδα 2021»: Το σήμα της επιτροπής

Στη δημοσιότητα το επίσημο σήμα και οι σελίδες της διοργάνωσης

Στη δημοσιότητα δόθηκε το σήμα της επιτροπής για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία προετοιμασίας του από την Επιτροπή.

«Μπορεί να έχουμε μνήμες χωριστές, ζωές διαφορετικές και όνειρα αλλιώτικα. Όμως, εμείς όλοι είμαστε η Ελλάδα» τόνισε η Γιάννα Αγγελοπούλου με αφορμή την παρουσίαση του σήματος της επιτροπής «Ελλάδα 2021», μια γαλανόλευκη κορδέλα που σχηματίζει τον αριθμό «21». Η «Ελλάδα 2021» συγκροτήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Όπως αναφέρει σε σχετική δήλωσή της η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», τα 200 χρόνια από το 1821, «δεν είναι απλώς ιστορία. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Είναι η ευκαιρία μας να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα. Να γιορτάσουμε όπως μόνο οι Έλληνες ξέρουμε, αλλά και να θυμηθούμε από που ξεκινήσαμε. Να συνειδητοποιήσουμε πού βρισκόμαστε και να αποφασίσουμε, πού θέλουμε να πάμε». Τόνισε, μάλιστα, ότι «Μπορεί να έχουμε μνήμες χωριστές, ζωές διαφορετικές και όνειρα αλλιώτικα. Όμως εμείς όλοι είμαστε η Ελλάδα». Στο μήνυμά της, το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε εντός του Μουσείου της Ακρόπολης, η κα Αγγελοπούλου σημείωσε ότι το σήμα (της επιτροπής) είναι «το σήμα της γιορτής και της ευκαιρίας μας». Κάλεσε, μάλιστα, τους Έλληνες να «το βάλουμε όλοι στην καρδιά μας».

«Η Επιτροπή θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε το σήμα να καταστεί κτήμα όλων των Ελλήνων. Ελπίδα μας είναι να το αγκαλιάσουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες, αναγνωρίζοντας το μήνυμα που θέλουμε να μεταφέρει».

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2019 και άρχισε την επίσημη λειτουργία της τον Δεκέμβριο του 2019, μετά την νομοθετική ρύθμιση των ζητημάτων, που προσδιορίζουν το καθεστώς που την διέπει.

«Η Επιτροπή λειτουργεί χωρίς καμία επιβάρυνση του δημοσίου, αφού όλοι οι πόροι της, τόσο αυτοί που απαιτούνται για τη λειτουργία της, όσο και για την χρηματοδότηση των εκδηλώσεων και δράσεων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμά της, προέρχονται από χορηγίες.

Από την πρώτη στιγμή που λύθηκαν τα νομικά ζητήματα που την αφορούν, η Επιτροπή εργάζεται πυρετωδώς, προκειμένου να ανταποκριθεί στο σύνθετο έργο που της ανατέθηκε από την Βουλή των Ελλήνων, και το οποίο συμπυκνώνεται στην περιγραφή που υπάρχει στον ιδρυτικό της νόμο: η διαμόρφωση του πλάνου δράσεων και εκδηλώσεων που θα γίνουν με την ευκαιρία της διακοσιοστής επετείου της Επανάστασης του 1821, προκειμένου, όχι μόνο να γιορτάσουμε την επέτειο, αλλά και για να αναδείξουμε την Ελλάδα ως ένα σύγχρονο και δημοκρατικό Ευρωπαϊκό κράτος».

Μπορείτε, επίσης να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, καθώς και τις σελίδες της στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter και το κανάλι της στο YouTube.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια