Ελλάδα

Τουρκία: Ανακοίνωσε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις μεταξύ Καστελόριζου - Λιβύης

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης

Σε γεωτρήσεις και σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο προχωράει η Τουρκία. Συγκεκριμένα η Άγκυρα δια στόματος Ιμπραχίμ Καλίν, τόνισε πως οι έρευνες εκτός από την ανατολική Μεσόγειο θα πραγματοποιηθούν και στην περιοχή που περιλαμβάνει το μνημόνιο που υπέγραψε τη Λιβύη.

«Λόγω της συμφωνίας μας με την επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης θα συνεχίσουμε τις σεισμικές έρευνες και τις γεωτρήσεις μας στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και στις περιοχές που συμφωνήσαμε με τη Λιβύη. Σε αυτό το ζήτημα πρέπει να τονίσω πως είμαστε αποφασισμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται πως στις 18 Ιανουαρίου η Κομισιόν άναψε «κόκκινο» φως στην Άγκυρα για τις νέες παράνομες γεωτρήσεις που ανακοίνωσε.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα εξωτερικής πολιτικής Πίτερ Στάνο τόνισε ότι οι τακτικές της Άγκυρας δεν συμβάλουν στο ευνοϊκό περιβάλλον για καλό διάλογο και την κάλεσε να σέβεται το διεθνές Δίκαιο, την αρχή καλής γειτονίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των κρατών.

Πηγή: Έθνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια