default-image

Η Βάσω «μάχεται» μέχρι τέλους τον καρκίνο: «Πρέπει να τον «αγαπήσεις - Δεν στον φέρανε ήταν... μέσα σου»

Ελλάδα
Η Βάσω «μάχεται» μέχρι τέλους τον καρκίνο: «Πρέπει να τον «αγαπήσεις - Δεν στον φέρανε ήταν... μέσα σου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Vice: Στα 41 της είναι καρκινοπαθής τελικού σταδίου και οι γιατροί της ανακοίνωσαν ότι το προσδόκιμο ζωής της είναι μέχρι το Πάσχα του 2020.

Η Βάσω μίλησε με αφοπλιστικό τρόπο, στο VICE για το πώς έμαθε να αγαπάει περισσότερο τον εαυτό της, μέσα από την περιπέτεια της και να αποδέχεται το τέλος.

Είναι 41 ετών, καρκινοπαθής τελικού σταδίου.

Μετά το χειρουργείο οι γιατροί της ανακοίνωσαν ότι το προσδόκιμο ζωής της είναι μέχρι το Πάσχα του 2020.

Με απίστευτη δύναμη ψυχής και αξιοζήλευτο κουράγιο, η ίδια αναφέρεται στο τελικό στάδιο του καρκίνου, προκαλώντας ανατριχίλα και ρίγη συγκίνησης.

«Το τελικό στάδιο έχει τα κακά του, θες να κάνεις πράγματα  και βλέπεις ότι δεν μπορείς  και έφθασα στο σημείο να κάνω όνειρα μέχρι την Κυριακή…. Θα κάνω όνειρα μέχρι την Κυριακή.  Θες να πάμε για καφέ; Θα πάμε από  Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο  Κυριακή. Από Δευτέρα δεν ξέρω.

Πρέπει να  είσαι ήρεμος, να το αποδεχτείς και να το «αγαπήσεις». Δεν στο φέρανε είναι μέσα σου αλλά είναι…

Λάθος αλλά είναι».

Παρακολουθήστε την εδώ την συγκλονιστική μαρτυρία από έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλο έχει αποδείξει ότι τελικά «νίκησε» τον καρκίνο.

Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου.

Σκοπός της είναι να δώσει έμφαση στη διαπίστωση ότι μεγάλο μέρος των περιστατικών καρκίνου μπορούν να αποφευχθούν μέσω της πρόληψης, και ότι επίσης μεγάλο μέρος των θανάτων από καρκίνο μπορούν να αποφευχθούν μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και της θεραπευτικής αντιμετώπισης.

 Αποτελεί, δε, μοναδική πρωτοβουλία βάσει της οποίας όλος ο κόσμος μπορεί να ενώσει τις δυνάμεις του για την καταπολέμηση της παγκόσμιας επιδημίας του καρκίνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News