Ελλάδα

Γιάννης Χρυσουλάκης: Απόλυτη στήριξη ομογενών μετά το Brexit – Διευκρινίσεις για την ψήφο των αποδήμων

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού πλάι στους Έλληνες ομογενείς

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης, πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο, όπου είχε προγραμματίσει οργανωμένες συναντήσεις με την εκεί ομογένεια και διαβεβαίωσε τα μέλη της πως η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού βρίσκεται στο πλάι τους για όποιο θέμα αντιμετωπίζουν ως επίπτωση του Brexit στη ζωή τους.

Με την ευκαιρία αυτή, μπόρεσε να δώσει και επιπλέον διευκρινίσεις για να αποσαφηνίσει το θέμα της ψήφου των αποδήμων στους συμπατριώτες της Αγγλίας, καθώς και να παρουσιάσει τις δράσεις που προγραμματίζει η Γενική Γραμματεία στο Ην. Βασίλειο.

Ο Γενικός Γραμματέας Χρυσουλάκης συναντήθηκε με πάνω από 30 ομογενειακές οργανώσεις στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας, με Έλληνες εκπροσώπους από 12 διαφορετικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τράπεζες στα γραφεία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, με τον Σύλλογο Ομογενών Ιατρών Λονδίνου, με συνεργάτες της πρωτοβουλίας Reload Greece UK, καθώς και με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Κυπριακών Ομογενειακών Οργανώσεων, κ. Δημήτριο Καραολή, και παραχώρησε συνέντευξη στον κ. Αυγουστίνο Γαλιάσο της ομογενειακής Hellenic TV.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Γενικός Γραμματέας παρευρέθη στη θεία λειτουργία για τον εορτασμό της Υπαπαντής στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Croydon, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας, κ.κ. Νικήτα, ενώ ακολούθησε συνάντησή του με τα μέλη της εκεί ελληνοκυπριακής ενορίας, καθώς και με την Επιτροπή του Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής.

Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Ομογενών Ιατρών Λονδίνου, καθώς και αυτής της Hellenic Bankers Association του Ην. Βασιλείου, οι οποίοι πραγματοποίησαν την κοπή της δικής τους βασιλόπιτας παρουσία 400 Ελλήνων ομογενών τραπεζιτών και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας, κ.κ.Νικήτα.

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, στην κατ’ιδίαν συνάντησή του με τους Έλληνες ομογενείς εκπροσώπους του αγγλικού χρηματοπιστωτικού συστήματος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει πολύ σημαντικές απόψεις για τις συνέπειες του Brexit, για την οργάνωση της συνεργασίας της ελληνικής και της κυπριακής ομογένειας στην Αγγλία, για τη συνεργασία τους με τη Γενική Γραμματεία, καθώς και για τις δυνατότητες που πλέον έχουν μετά την θέσπιση της ψήφου των αποδήμων από την ελληνική κυβέρνηση. Ο Γενικός Γραμματέας Χρυσουλάκης πραγματοποίησε ανάλογες συζητήσεις που περιστράφηκαν και γύρω από την προοπτική συνεργασίας με την ομάδα του Reload Greece UK.

Σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψής του, τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού συνόδευαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο, κ. Δημήτριος Καραμήτσος-Τζιράς, καθώς και ο Πρόξενος, κ. Αθανάσιος Ρίζος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια