Απέκλεισαν ξανά οι Γερμανοί την Ελλάδα από διάσκεψη για τη Λιβύη το Μάρτιο

Ελλάδα
Απέκλεισαν ξανά οι Γερμανοί την Ελλάδα από διάσκεψη για τη Λιβύη το Μάρτιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιδιώκουν να μεσολαβήσουν προκειμένου να συναφθεί συμφωνία ειρήνης στη Λιβύη

Μετά τη διάσεκψη του Βερολίνου, νέος αποκλεισμός της Ελλάδας από σημαντική διάσκεψη. «Όλοι οι υπουργοί Εξωτερικών (των χωρών) που συμμετείχαν στην πρόσφατη διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο θα συναντηθούν ξανά στα μέσα Μαρτίου», είπε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Μάας στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Είναι σημαντικό τα αντίπαλα μέρη στη Λιβύη να κάνουν συναντήσεις «μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες», πρόσθεσε. Η λεγόμενη επιτροπή 5+5, που θα αποτελείται από πέντε αξιωματικούς των δυνάμεων κάθε πλευράς όπως προβλέφθηκε στο Βερολίνο, δεν συναντήθηκε όπως σχεδιαζόταν υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών την περασμένη Τετάρτη.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών οι οποίες επιδιώκουν να μεσολαβήσουν προκειμένου να συναφθεί συμφωνία ειρήνης στη Λιβύη αναμένεται να συναντηθούν στα μέσα του Μαρτίου, σύμφωνα με το Χάικο Μάας και οι μεγάλες δυνάμεις συμφώνησαν σύμφωνα με το militaire.gr τη 19η Ιανουαρίου στο Βερολίνο να υποστηρίξουν την εύθραυστη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη.

Όμως τα αντίπαλα μέρη δεν τηρούν την εκεχειρία, ενώ χώρες που υποστηρίζουν τον αυτοαποκαλούμενο Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ) του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, ή τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) του πρωθυπουργού Φάγεζ ας Σάρατζ δεν σταματούν να τους προμηθεύουν όπλα.

Η Γερμανία θα καταβάλλει προσπάθεια το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επικυρώσει μια απόφαση δυνάμεις της οποίας οι χώρες που παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στη Λιβύη από το 2011 να αντιμετωπίσουν «συνέπειες», είπε ακόμη ο γερμανός ΥΠΕΞ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News