Άλεξ Μεσχισβίλι: Δέκα χρόνια από την εξαφάνισή του

Ελλάδα
Άλεξ Μεσχισβίλι: Δέκα χρόνια από την εξαφάνισή του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπόθεση του μικρού Άλεξ Μεσχισβίλι είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο

Δέκα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που χάνονται ξαφνικά τα ίχνη του μικρού Άλεξ Μεσχισβίλι, στην πόλη της Βέροιας.

Τις επόμενες μέρες, το θρίλερ της εξαφάνισης του άτυχου 11χρονου γίνεται πρώτο θέμα πανελλαδικώς - και όχι μόνο - στα ΜΜΕ και η πολύκροτη υπόθεση συζητιέται σε όλη τη χώρα.

Ο μαθητής με καταγωγή από τη Γεωργία διέμενε μόνιμα στη Βέροια μαζί με τη μητέρα του και τον πατριό του. Εξαφανίστηκε αργά το απόγευμα της 3ης Φεβρουαρίου του 2006 από την περιοχή της Ελιάς Ανοίξεως, όπου εθεάθη τελευταία φορά από φίλους και συμμαθητές του.

Εκείνη την ώρα, ο μικρός Άλεξ έφυγε από την προπόνηση μπάσκετ στο κλειστό γυμναστήριο της Ελιάς, με προορισμό το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ του πατριού του. Το τελευταίο διάστημα πριν την εξαφάνισή του, ο 11χρονος ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος από τη συμπεριφορά ορισμένων συμμαθητών του, οι οποίοι φέρονται να είχαν προχωρήσει και στον ξυλοδαρμό του.

Η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη κατάφερε να συνομιλήσει μερικές εβδομάδες μετά την εξαφάνιση του Άλεξ με ένα από τα πέντε παιδιά, τα οποία φέρονται να συμπεριφέρονταν επιθετικά απέναντι στον 11χρονο.

Μετά το διάλογο της δημοσιογράφου με το παιδί, ενημερώθηκε η Αστυνομία, ωστόσο υπήρξε χαρακτηριστική ολιγωρία εκ μέρους των Αρχών, με αποτέλεσμα οι έρευνες να στραφούν προς λάθος κατεύθυνση και να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Πέντε παιδιά 11-13 ετών ομολόγησαν τελικά το θανάσιμο τραυματισμό του Άλεξ και καταδικάστηκαν σε αναμορφωτικά μέτρα, καθώς ήταν ανήλικοι. Εξάλλου, καταδικάστηκαν - για πλημμεληματικές πράξεις - και συγγενείς των παιδιών.

Σημειώνεται ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Βέροιας επιδίκασε στη μητέρα του μικρού Άλεξ 150.000 ευρώ ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη. Δέκα τέσσερα χρόνια μετά την εξαφάνιση του παιδιού, η σορός του δεν έχει βρεθεί ακόμη...

Βίος και πολιτεία της Μαλβίνας Κάραλη

Σαν σήμερα, στις 3 Φεβρουαρίου του 1952, έρχεται στη ζωή η συγγραφέας, δημοσιογράφος και σεναριογράφος Μαρία-Ελένη Σακκά, γνωστή στο ευρύ κοινό ως Μαλβίνα Κάραλη. Η Μαλβίνα είχε καταγωγή από τα Ψαρά και τη Θράκη.

Αποφοίτησε από το Αρσάκειο και σπούδασε Κυβερνητική στο Παρίσι, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε για χρόνια ως δημοσιογράφος και αρθρογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά.

Η τηλεοπτική της καριέρα ξεκίνησε στην ΕΡΤ, ωστόσο εργάστηκε σε αρκετούς ακόμη τηλεοπτικούς σταθμούς, γράφοντας ιστορία με τις επιθεωρησιακού χαρακτήρα εκπομπές της. Η ευφυής κριτική που ασκούσε στα σημαίνοντα πρόσωπα της χώρας παραμένει αξεπέραστη και μνημονεύεται μέχρι σήμερα από πολλούς.

Η Μαλβίνα έγραψε σενάρια για αρκετές ταινίες, ενώ είχε εκδώσει και βιβλία. Συνολικά παντρεύτηκε τρεις φορές και απέκτησε ισάριθμα παιδιά. Πέθανε τον Ιούνιο του 2002 μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο και κηδεύτηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News