Ελλάδα

Κοροναϊός: Χαμηλή η πιθανότητα επιβεβαίωσης για το ύποπτο περιστατικό στην Κύπρο

Σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του υπουργείου Υγείας

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Υπουργείο Υγείας, κατά την οποία έγινε ενημέρωση σε σχέση με τον τρόπο διαχείρισης των ύποπτων περιστατικών από τον νέο κοροναϊό, η επιστημονική ομάδα του υπουργείου διαβεβαίωσε ότι το ύποπτο υπό διερεύνηση περιστατικό κοροναϊού, το οποίο νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, είναι πολύ καλά στην υγεία του, ενώ σήμερα δεν παρουσίασε πυρετό.

Εξάλλου, σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του υπουργείου Υγείας, τα αποτελέσματα των εξειδικευμένων εξετάσεων για επιβεβαίωση ή όχι κρούσματος κοροναϊού, θα είναι έτοιμα αργά σήμερα ή αύριο.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, η διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας του υπουργείου, Δρ. Ελισάβετ Κωνσταντίνου ανέφερε ότι η προετοιμασία για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών ξεκίνησε από νωρίς με τον καταρτισμό πρωτοκόλλων σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Λοιμώξεων (ECDC) για την αντιμετώπιση περιστατικών κοροναϊού τόσο εξωνοσοκομειακά, όσο και ενδονοσοκομειακά.

Ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Δρ. Κώστας Κωνσταντίνου, είπε ότι η επιδημία είναι σε εξέλιξη και τα στοιχεία και οι οδηγίες αλλάζουν συνεχώς, για να σημειώσει ότι μια αλλαγή που υπήρξε στην οδηγία, που ενώ αρχικά το περιστατικό θα μπορούσε να θεωρηθεί απλά υπό παρακολούθηση, στη συνέχεια έγινε ένα περιστατικό που θα μπορούσε να διερευνηθεί περαιτέρω.

Τα μέτρα ασφαλείας αφορούν στην αυξημένη επιτήρηση στα σημεία εισόδου της Δημοκρατίας, τη διαχείριση ενός ύποπτου περιστατικού από τους επαγγελματίες υγείας, και τον τρόπο διαχείρισης του περιστατικού αυτού από τις διάφορες υπηρεσίες, όπως τα ασθενοφόρα, τα νοσοκομεία, διασφαλίζοντας κυρίως την προστασία του προσωπικού και λαμβάνοντας μέτρα για να αποσβηστεί η μετάδοση του ιού εντός των νοσοκομείων.

Κληθείς να αναφέρει πότε θα έχουμε τα αποτελέσματα για επιβεβαίωση ή όχι κρούσματος κορωνοϊού, ο Δρ. Κωνσταντίνου είπε ότι η πιθανότητα να επιβεβαιωθεί είναι πάρα πολύ χαμηλή, εξηγώντας ότι ο συγκεκριμένος ασθενής ξεκίνησε στις 18 Ιανουαρίου από το Πεκίνο, δεν βρισκόταν στην περιοχή όπου είναι το επίκεντρο της επιδημίας και άρα με βάση τον ορισμό που υπήρχε τότε, δεν θεωρείται ύποπτο κρούσμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια