Ελλάδα

Κοροναϊός: Ύποπτο κρούσμα στην Κύπρο

Εντοπίστηκε στην περιοχή της Λευκωσίας

Ο κοροναϊός έχει θέσει σε συναγερμό και την Κύπρο μετά τον εντοπισμό ύποπτου περιστατικού στην Λευκωσία.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υγείας, πρόκειται για άτομο από την Κίνα, το οποίο είχε φτάσει πρόσφατα στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, o άνδρας με συμπτώματα κοροναϊού, παρουσίασε υψηλό πυρετό, έχει τεθεί σε καραντίνα, ενώ αναμένεται να διεξαχθούν ειδικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα του φονικού ιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε καραντίνα βρίσκεται και δεύτερο συγγενικό πρόσωπο του άνδρα το οποίο τέθηκε σε καραντίνα προληπτικά, μιας και η γυναίκα δεν παρουσίασε οποιοδήποτε σύμπτωμα που να παραπέμπει σε κοροναϊό.

Υπενθυμίζεται ότι ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας προηγουμένως σχετικά με πληροφορίες για εμφάνιση κρούσματος κορωνοϊού στην Κύπρο, στην οποία διέψευδε την εμφάνιση κρούσματος κορωνοϊού στην Κύπρο, ξεκαθαρίζοντας ότι οι πληροφορίες αυτές δεν ισχύουν.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία για την Κίνα, αναφέροντας ότι «οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που βρίσκονται προσωρινά ή διαμένουν στην Κίνα συμβουλεύονται όπως αποφύγουν εντελώς μετάβαση τους στην επαρχία Hubei ένεκα επιδημίας ενός νέου στελέχους κορωνοϊού που όπως έχει επιβεβαιωθεί μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Καλούνται επίσης να αποφύγουν μη αναγκαία ταξίδια στο υπόλοιπο της επικράτειας Κίνας, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία.

Κύπριοι πολίτες που προτίθενται να ταξιδεύσουν στην Κίνα προτρέπονται όπως αποφεύγουν εντελώς τα ταξίδια στην επαρχία Hubei, και τα μη αναγκαία ταξίδια για το υπόλοιπο της χώρας. Επίσης ενημερώνονται ότι από 27 Ιανουαρίου έχουν αναβληθεί όλα τα τουριστικά ταξίδια και περιηγήσεις εντός Κίνας και από Κίνα προς το εξωτερικό. Ταυτόχρονα, διεθνείς αεροπορικές εταιρίες περιορίζουν ή ακυρώνουν εντελώς πτήσεις τους από και προς ΛΔ Κίνας.

Κύπριοι πολίτες εντός Κίνας προτρέπονται να είναι προσεκτικοί και παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας στο Πεκίνο για ενημέρωση του Προξενικού Τμήματος και εγγραφή τους σε σχετικό κατάλογο, ώστε να μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για θέματα προξενικής συνδρομής ή που εμπλέκουν την Πρεσβεία».

Πηγή: Έθνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια