Μέγαρο Μαξίμου: Έκτακτη σύσκεψη για την πορεία του Oruc Reis

Ελλάδα
Μέγαρο Μαξίμου: Έκτακτη σύσκεψη για την πορεία του Oruc Reis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρωθυπουργός συνάντησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενημέρωσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος για τις εξελίξεις γύρω από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis».

Σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρει ότι «γνωρίζεται ότι το ερευνητικό τουρκικό σκάφος "ORUC REIS", απογευματινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου 2020, ανέστρεψε κινούμενο Ανατολικά, με κατεύθυνση εξόδου από το ελληνικό FIR. Το εν λόγω πλοίο παρακολουθείται από Φρεγάτα του ΠΝ».

Την πορεία του τουρκικού σκάφους παρακολουθεί η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος Φωκάς», ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και άλλα πολεμικά πλοία.

Σημειώνεται ότι τελικά το τουρκικό ερευνητικό χάραξε πορεία εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Το τουρκικό πλοίο που πλέει προς τα ανατολικά, παρακολουθείται από ελληνικά σκάφη.

Η ελληνική φρεγάτα κατέγραψε την κάθε κίνηση του τουρκικού ερευνητικού, μεταφέροντας εικόνα στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Όλα τα σενάρια εξετάζονται αυτή τη στιγμή, με την Ελληνική πλευρά να είναι ψύχραιμη αλλά σε ιδιαίτερη εγρήγορση διότι ουδείς μπορεί να υπολογίσει αυτή την στιγμή πως θα θελήσει τις επόμενες ώρες να εκμεταλλευτεί η Άγκυρα το συγκεκριμένο περιστατικό.

Νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, έκανε λόγο για συγκυριακό γεγονός που προήλθε λόγω κακών καιρικών συνθηκών και για περιστατικό που δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία. Τόνισε ακόμη, πως το ερευνητικό δεν συνοδεύεται από πολεμικά σκάφη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News