Κοροναϊός: Λήξη συναγερμού - Δεν έχει προσβληθεί από τον ιό ο ασθενής του ΑΧΕΠΑ

Ελλάδα
Κοροναϊός: Λήξη συναγερμού - Δεν έχει προσβληθεί από τον ιό ο ασθενής του ΑΧΕΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 63χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε θάλαμο απομόνωσης της Α’ παθολογικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ.

Δεν έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό ο 63χρονος που είχε μπει σε καραντίνα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Προηγούμενο δημοσίευμα του newsit.gr ανέφερε ότι πιθανότατα ο ασθενής πάσχει από απλή γρίπη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα πρώτα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων του 63χρονου ήταν αρνητικά για κοροναϊό. Ωστόσο, τα οριστικά αποτελέσματα από την μοριακή εξέταση του δείγματος αναμένονται τις επόμενες ώρες από το ινστιτούτο “Παστέρ”.

Υπενθυμίζεται, ότι πληροφορίες τόσο του newsit.gr όσο και του iatrοpedia.gr ανέφεραν ότι τα συμπτώματα που εμφάνιζε ο άνδρας, όσο και η χρονική στιγμή του ταξιδιού του στην κινεζική πόλη Γουχάν, συνέκλιναν περισσότερο στο ό,τι πάσχει από απλή γρίπη και όχι από τον κοροναϊό της Κίνας.

Ο 63χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε θάλαμο απομόνωσης της Α’ παθολογικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ.

Σε δηλώσεις του το απόγευμα της Πέμπτης (30.1.2020), ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης, είχε αναφέρει στο newsit.gr τα εξής: “Υπάρχει ένα ύποπτο κρούσμα. Είναι ένα ύποπτο περιστατικό και γι’ αυτό τον λόγο έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ο ασθενής προσήλθε σήμερα (σ.σ. 30.1.2020) στο νοσοκομείο μόνος του, καθώς είχε συμπτώματα γριπώδους συνδρομής. Μας ενημέρωσε πως είχε ταξιδέψει πριν λίγο καιρό στην Κίνα και εντελώς για προληπτικούς λόγους έγινε η προβλεπόμενη διαδικασία απομόνωσης του περιστατικού, λόγω της εμφάνισης των συμπτωμάτων.Έχουν ληφθεί δείγματα και περιμένουμε τα αποτελέσματα αύριο (σ.σ. 31.1.2020) από το Παστέρ”.

Το ΑΧΕΠΑ είναι ένα από 21 νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την Ελλάδα και ένα από τα τρία στη Θεσσαλονίκη. Το υπουργείο Υγείας και οι υγειονομικές αρχές της χώρας βρίσκονται σε ετοιμότητα και εξαντλούν κάθε πιθανότητα λαμβάνοντας μέτρα όπως έχει γίνει από την πρώτη στιγμή.

Ελέγχθηκαν τέσσερα περιστατικά για κοροναϊό  και ήταν αρνητικά

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο, τουλάχιστον ακόμη τέσσερα περιστατικά έχουν ελεγχθεί για κοροναϊό στη χώρα μας. Όμως, τα αποτελέσματα ήταν σε όλες τις περιπτώσεις αρνητικά.

Το πρώτο περιστατικό ήταν ένα 13 αγόρι από την Κίνα, το οποίο ελέγχθηκε στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης, όπου διαπιστώθηκε ότι τελικά έπασχε από γρίπη.

Ένας ακόμη Έλληνας ελέγχθηκε στο άλλο μεγάλο νοσοκομείο αναφοράς, το νοσοκομείο “Αττικόν”, όμως, και σ’ αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Ακόμη δύο άτομα με συμπτώματα γρίπης, μεταξύ αυτών και μία Κινέζα, υποβλήθηκαν σε ειδικό τέστ, στο νοσοκομείο “Σωτηρία”. Και στις δύο περιπτώσεις διαπιστώθηκε γρίπη και όχι κοροναϊός, σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο.

newsit

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News