«Μετωπική» σύγκρουση για το ποδόσφαιρο- Ο Μητσοτάκης προειδοποίησε με διακοπή της Super League

Ελλάδα
«Μετωπική» σύγκρουση για το ποδόσφαιρο- Ο Μητσοτάκης προειδοποίησε με διακοπή της Super League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διχάσατε τη χώρα» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε όλους τους υπεύθυνους των ομάδων να αξιοποιήσουν τη συγκεκριμένη συγκυρία, αναφέροντας πως «διαφορετικά οι ελληνικοί σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση και οι ιδιοκτήτες τους από τα έσοδα τους. Σε περίπτωση που το άρρωστο αυτό κλίμα συνεχιστεί επί μακρόν θα αναγκαστούμε ως ύστατη λύση να διακόψουμε αμέσως στη Σούπερ Λίγκα γιατί είναι καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρόβλημα παρά να έχουμε αυτό το πρωτάθλημα».

Νωρίτερα είχε δηλώσει Ασχολούμαι και με το ποδόσφαιρο αλλά δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα της ελληνικής κοινωνίας.

Οι τελευταίες ημέρες έβγαλαν στην επιφάνεια μίζερη επικαιρότητα. Δυστυχώς την ώρα που η χώρα ανακτά διεθνώς την αξιοπιστία της στην οικονομία, πληγώνεται στο εξωτερικό από μία ποδοσφαιρική βεντέτα. Μία επιχειρηματική και προσωπική αντιπαλότητα. Διχάζοντας του πολίτες ακόμα και με όρους γεωγραφίας».

«Προτιμώ να περνάω δύσκολες ώρες για το ποδόσφαιρο παρά για αχρείαστα δημοψηφίσματα και για το πως οδηγήσατε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά την έναρξη της ομιλίας του.

«20 χρόνια το ποδόσφαιρο ταλανίζεται από άσχημα φαινόμενα και καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να τα λύσει», ανέφερε ο πρωθυπουργός ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Απομάκρυνα έναν ευρωβουλευτή που δεν λειτούργησε ως εκπρόσωπος του λαού αλλά ως οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδας».

Για τα εξωτερικά ζητήματα

«Στην κοινωνία υπάρχει όντως διάχυτη ανησυχία και για την κατάσταση στα εξωτερικά ζητήματα και για το προσφυγικό και για το γεγονός ότι η χώρα αντιμετωπίζει έξαρση στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Υπάρχει και το αίσθημα της αισιοδοξίας και της εμπιστοσύνης. Αν η κατάσταση κ. Τσίπρα ήταν τόσο άσχημη όσο την περιγράφετε δεν θα προηγήτο η ΝΔ με διαφορά διπλάσια του εκλογικού αποτελέσματος σε όλες τις δημοσκοπήσεις».

«Ξαφνικά επιστρέφω από τις ΗΠΑ και ακούω το ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι δεν μπορούμε να ψηφίσουμε τη κύρωση συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας γιατί κάτι άλλαξε και θα φανούμε προβλέψιμοι, δεδομένοι και ότι δεν πρέπει να είμαστε δεδομένοι και προβλέψιμοι στην εξωτερική πολιτική.

Αυτή τη συμφωνία την είχατε διαπραγματευτεί και θέσει σε εφαρμογή εσείς κ. Τσίπρα. Όλα αυτά τα είχατε ήδη κάνει, από το '18 λειτουργεί. Ποιον κοροϊδεύετε εδώ πέρα;

Πράγματι είπα στις ΗΠΑ ότι είναι καλό να είσαι προβλέψιμος. Απρόβλεπτος ήσασταν εσείς το πρώτο εξάμηνο του 2015 και είδαμε που μας οδηγήσατε.

Η προβλεψιμότητα στην εξωτερική πολιτική είναι πλεονέκτημα».

Οι αιχμές του Αλέξη Τσίπρα

Ηχηρή παρέμβαση για το ποδόσφαιρο και τις ενέργειες του Λευτέρη Αυγενάκη και της κυβέρνησης έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή.

Μίλησε για διχασμό της χώρας μετά την απόφαση - έκτρωμα της ΕΕΑ και τόνισε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να χωρίσει δύο γαϊδάρων άχυρα. «Θα διαχειριστείτε εσείς τον Ερντογάν που δεν καταφέρατε να διαχειριστείτε κάποιους ισχυρούς του χρήματος;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, πρόσθεσε: «Διχάσατε τη χώρα. Γιατί εσείς γεννάτε αντί να λύνετε προβλήματα. Εδώ δεν μπορείτε να χωρίσετε δυο γαϊδάρων άχυρα. Εδώ δεν είστε εις θέση να χειριστείτε προς το συμφέρον της κοινωνικής ομαλότητας και της Δικαιοσύνης κάποιους ισχυρούς του χρήματος και των ΜΜΕ. Εδώ τα κάνετε μπάχαλο σε μια αντιπαράθεση ποδοσφαιρικού τύπου και οδηγείτε σε αχρείαστους, σε μια τέτοια ιδιαίτερα στιγμή, διχασμούς. Θα διαχειριστείτε εσείς τον Ερντογάν ή – ώ μη γέννετω- μια κρίση στα εθνικά μας θέματα, του παραλόγου που εσείς δημιουργήσατε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News