ΣΥΡΙΖΑ: Τον Απρίλιο τα πρώτα… δημοψηφίσματα

Ελλάδα
ΣΥΡΙΖΑ: Τον Απρίλιο τα πρώτα… δημοψηφίσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για εσωκομματικά δημοψηφίσματα στον ΣΥΡΙΖΑ

Στις 5 Απριλίου αναμένεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να γίνουν τα πρώτα εσωκομματικά δημοψηφίσματα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Θα αφορούν στη φυσιογνωμία και το περιεχόμενο του κόμματος, όπως αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία, που συνεδρίασε χθες υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Αναλυτικότερα και σύμφωνα πάντα με πηγές, το εσωκομματικό δημοψήφισμα στον ΣΥΡΙΖΑ θα αφορά σε συνολικά επτά θέματα, αλλά ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν θα φορά στο όνομα του κόμματος ή όχι. Άλλωστε, ο κ. Τσίπρας πρόσφατα σε συνέντευξή του είχε πει χαρακτηριστικά πως «Το όνομα “ΣΥΡΙΖΑ” είναι πολύ δυνατό brand name, δε νομίζω ότι πρέπει να αλλάξει, αλλά το να προστεθεί κάτι στον τίτλο που να σηματοδοτεί τη διεύρυνσή του είναι συζητήσιμο. Θα το συζητήσουμε με τον κόσμο μας αυτό, γιατί εμείς θέλουμε ενεργούς πολίτες παντού».

Τα μέλη του κόμματος θα συναποφασίσουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε σημαντικά θέματα, μέσα από “δημοψηφίσματα” και ψηφοφορίες που θα διενεργούνται στην ιστοσελίδα του κόμματος. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγιναν επίσης και οι πρώτες συζητήσεις για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν ότι είναι καλό να υπάρξουν δημοψηφίσματα για διάφορα θέματα, υπήρξε διαφωνία ωστόσο στο εάν θα πρέπει να μπουν σε δημοψήφισμα καίρια θέματα, τα οποία αφορούν στη δομή και το προφίλ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για παράδειγμα, δεν υπήρξε συμφωνία αν το θέμα της αλλαγής του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μπει σε δημοψήφισμα. Και έτσι, το θέμα αυτό θα συζητηθεί λεπτομερώς στην επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News